A është e mundur të largoni njollat në lëkurë?
news

A është e mundur të largoni njollat në lëkurë?

Nëse keni pasur njolla që kur keni qenë të rinj ose keni tendencë t'i zhvilloni ato pas një dite të gjatë në diell, mund të keni pyetur veten në një moment ose në një tjetër se çfarë i shkakton saktësisht njollat dhe nëse mund t'i largoni ato. Në këtë pikë, disa njerëz po pyesin pse dikush do të dëshironte ndonjëherë të heqë qafe njollat e tyre - ata janë të mrekullueshëm.

Çfarë janë njollat?

Çfarë janë saktësisht njollat? Sipas Klinikës Cleveland, njollat janë pika të vogla të zeza, të kuqe ose kafe që zakonisht gjenden në fytyrë dhe krahë. Nëse jeni kurioz, emri shkencor për njollat është në fakt efelide, sipas klinikës Mayo.

Njollat nuk janë asgjë më shumë se zona të vogla me pigmentim shtesë në lëkurë, por ndryshe nga nishanet ose njolla të tjera të errëta të lëkurës, njollat janë plotësisht të sheshta dhe të pa ngritura. Njollat janë shumë të zakonshme dhe mund të shfaqen tek këdo, dhe ato zakonisht nuk janë asgjë për t'u shqetësuar për shëndetin. Me fjalë të tjera, shqetësimi i vetëm i lëkurës për njollat është kozmetika.

Mënyrat për të hequr qafe njollat

Ndërkohë që mund të mos jeni në gjendje t'i hiqni qafe njollat menjëherë (më mirë t'i drejtoheni grimit për t'i mbuluar ato përkohësisht ose - opsioni ynë i preferuar - t'i pranoni ato), hulumtimet tregojnë se ju mund të zbehni pamjen e njollave. Sidoqoftë, mbani në mend se nuk është domosdoshmërisht një proces i lehtë.

  1. Trajtimet me laser
  2. Maskat kimike (Peeling kimik)
  3. Trajtime me dritë pulsuese intensive


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Perdorimi i dimetikonit në kujdesin e lëkurës
Postimi i ri
Aromat për trup