Perdorimi i dimetikonit në kujdesin e lëkurës
news

Perdorimi i dimetikonit në kujdesin e lëkurës

Kur bëhet fjalë për përbërësit kozmetikë dhe për kujdesin e lëkurës, ka disa për të cilët dëgjojmë vazhdimisht dhe jemi plotësisht të vetëdijshëm se çfarë janë dhe çfarë bëjnë. Vitamina C, retinoli dhe acidi hialuronik janë disa që na vijnë në mendje, por ka gjithashtu një pjesë të vogël të përbërësve të pakapshëm që bëjnë rrugën e tyre në produktet që ne përdorim çdo ditë dhe me të cilat shumica nuk janë të njohur.

Dimetikoni është në krye të listës së përbërësve - është praktikisht në çdo produkt për kujdesin e lëkurës dhe flokëve, por ju mund të mos e dini pse.

Çfarë është dimetikoni?

Dimetikoni është një molekulë silikoni e prodhuar nga njeriu, e cila shpesh gjendet në produktet kozmetike dhe të kujdesit personal për shkak të vetive të shkëlqyera zbutëse. Sipas panelit Cosmetic Ingredient Review (CIR), ai funksionon si një faktor kundër shkumës, mbrojtës i lëkurës, faktor për kondicionimin e lëkurës dhe për zbutjen e flokëve.

Ndërsa ka shumë forma të ndryshme të dimetikonit, ai shpesh përdoret si një ndihmës përhapës në shumë nga kremrat dhe locionet tuaja të preferuara. Aplikimi lokal i dimetikonit mund të formojë një barrierë mbrojtëse që mund të ndihmojë në përmirësimin e mbajtjes së lagështisë, duke rritur kështu hidratimin e lëkurës. Kjo është ajo që i jep lëkurës një ndjesi të lëmuar, të mëndafshtë dhe mund të ndihmojë në zbutjen e linjave të holla dhe rrudhave.

Çfarë bën dimetikoni për lëkurën?

Disa forma të dimetikonit, të tilla si dimetikoni PEG ose PPG, përdoren si emulsifikues për të siguruar produkte të kujdesit të lëkurës me një strukturë uniforme të lëmuar. Kur çiftëzohet me agjentë të caktuar rrëshqitës, dimetikoni mund të shërbejë si një stabilizues i qëndrueshëm i zgjidhjes - me fjalë të tjera, është i nevojshëm për t'i bërë produktet tuaja të funksionojnë siç synohet, në mënyrë që të mund të korrni përfitimet e tyre. Dimetikoni në kujdesin e lëkurës ka përfitime që mund të përfshijnë gjithashtu veti qetësuese dhe astringente, sipas Journal of Wound Ostomy & Continence Nursing.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Pse ju duhet një serum i fytyrës?
Postimi i ri
A është e mundur të largoni njollat në lëkurë?