A është e shëndetshme të shpërtheni puçrrat tuaja?
news

A është e shëndetshme të shpërtheni puçrrat tuaja?

Kjo nuk duhet të jetë befasi, por përgjigja është jo dhe ka një arsye shumë të mirë për këtë. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD), shtrydhja e njollave tuaja mund të duket e thjeshtë dhe e lehtë, por është më mirë t'i lihet një profesionisti të trajnuar si një dermatolog i certifikuar - ky proces njihet si nxjerrje. Kur bëhet gabimisht, shfaqja e puçrrave në shtëpi mund të çojë në një përkeqësim të akneve, dhëmbëza të rënda të akneve, puçrra më të dhimbshme dhe më keq akoma, një infeksion. Arsyeja është se kur hapni një puçërr në shtëpi, mund të përfundoni duke e shtyrë përmbajtjen e puçrës më thellë në lëkurën tuaj, edhe kur mendoni se nuk jeni.

Në vend të kësaj, lëvizja shumë më e sigurt, më e zgjuar dhe më e shëndetshme është të vizitoni një dermatolog të trajnuar, të certifikuar për ekstrakte, pasi ata janë mund të heqin në mënyrë efektive dhe plotësisht puçrrat me teknikën dhe instrumentet e duhura. Klinika e Cleveland-it pajtohet, duke vënë në dukje se megjithëse shfaqja e një puçrre vetë mund të ndihet menjëherë e kënaqshme, konsultimi me dermatologun tuaj është shumë më i sigurt për lëkurën tuaj në planin afatgjatë. Dhe nëse kjo nuk do të mjaftonte për t'ju bindur që të mos i hapni puçrrat, Klinika Mayo këshillon gjithashtu që të mos prekni ose të zgjidhni puçrrat problematike, pasi kjo mund të shkaktojë më shumë shpërthime dhe, siç thamë, të çojë në infeksion.

Kur shkoni te një dermatolog, ai mund të nxjerrë puçrra duke përdorur mjete sterile për të hequr gungën nga një pikë e zezë ose një kokë e bardhë. Ose, për puçrrat më të mëdha cistike, një dermatolog mund të injektojë puçrën me një kortikosteroid, i cili dihet se përshpejton shërimin dhe redukton incidentet e inflamacionit.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Përfitimet e Acidit Hialuronik
Postimi i ri
Çfarë është një Toner