Çfarë është një Toner
news

Çfarë është një Toner

Mund të duket si ujë, por bën shumë për lëkurën.

Duke u zhvendosur drejt cilësive të buta, hidratuese dhe formulave pa alkool, toneri është një hap i domosdoshëm për kujdesin e lëkurës që vetëm sa ngre rutinën tuaj. Pavarësisht nëse keni lëkurë të thatë ose lëkurë të yndyrshme, përfitimet e shpejta të tonerit janë një rast i fortë për ta shtuar atë në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës në vjeshtë dhe dimër.

Çfarë është Toneri i fytyrës?

Toneri mund të duket si ujë me sy të lirë, por mos e nënvlerësoni fuqinë e këtij lëngu thithës të shpejtë për të rritur hidratimin dhe lëkurën e shëndoshë, ndërsa trajtoni butësisht shqetësimet e lëkurës tuaj. Toneri është menduar të përdoret menjëherë pas pastrimit dhe para aplikimit të serumeve dhe kremit hidratues – mendoni për atë si një primer për kujdesin e lëkurës tuaj që ndihmon përthithjen për pjesën tjetër të rutinës suaj.

Çfarë bën toneri për lëkurën?

Disa formula tonike hidratojnë në mënyrë strikte lëkurën, ndërsa të tjerat gjithashtu mund të freskojnë, ndriçojnë dhe lënë lëkurën të ndjehet e butë dhe e lëmuar. Disa pretendojnë gjithashtu se ndihmojnë në shtrëngimin dhe tkurrjen e pamjes së poreve, heqjen e qelizave të vdekura të lëkurës dhe barazimin e tonit të lëkurës. Shumë nga formulat e sotme janë zhvilluar pa alkool dhe për këtë arsye, nuk do ta thajnë lëkurën tuaj ose nuk do të rrisin ndjeshmërinë.

Në përgjithësi, toneri ka natyrë të gjithanshme dhe ky hap i kujdesit të lëkurës mund të personalizohet për t'iu përshtatur nevojave tuaja gjithnjë në ndryshim të kujdesit të lëkurës. Një gjë që shumë tonerë kanë të përbashkët është mënyra se si ata rrisin hidratimin dhe përmirësojnë përthithjen për serumet, përbërësit aktivë dhe hidratuesin tuaj.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A është e shëndetshme të shpërtheni puçrrat tuaja?
Postimi i ri
Menaxhimi i flokëve të dëmtuar