Përfitimet e Acidit Hialuronik
news

Përfitimet e Acidit Hialuronik

Me kalimin e moshës, nivelet tuaja natyrale të acidit hialuronik bien – kjo është arsyeja pse rimbushja e tyre nëpërmjet produkteve të kujdesit të lëkurës të formuluara me këtë përbërës mund të jetë kaq e dobishme. Më poshtë gjeni tre përfitime për t'u marrë parasysh.

  1. Acidi hialuronik shton lagështi në lëkurë

Acidi hialuronik rrit mbajtjen e lagështisë së lëkurës suaj. Ju do të dëshironi ta mbani lëkurën tuaj të hidratuar, sepse lëkura me pamje rinore ruan pamjen e saj të shkëlqyeshme dhe me vesë falë lagështirës, sipas hulumtimit të publikuar nga Instituti Kombëtar i Shëndetit. Me fjalë të tjera, plakja e lëkurës ka të bëjë shumë me humbjen e lagështisë - dhe mbani mend, lëkura e yndyrshme gjithashtu ka nevojë për lagështi.

  1. Acidi hialuronik zvogëlon pamjen e rrudhave

E mbani mend atë lagështinë që përmendëm? Epo, mund të ndihmojë edhe me shfaqjen e rrudhave. Meqenëse çelësi për ruajtjen e lëkurës rinore është hidratimi, ka kuptim që aplikimi i produkteve të formuluara me acid hialuronik të hidraton dhe t'i bëjë rrudhat më pak të dukshme. Sipas NCBI, acidi hialuronik përdoret shpesh në produkte të dizajnuara për të trajtuar linjat e imëta dhe rrudhat.

  1. Acidi hialuronik përmirëson elasticitetin e lëkurës

Acidi hialuronik ndihmon lëkurën të shtrihet dhe të përkulet. Elasticiteti i lëkurës i referohet aftësisë së lëkurës për t'u shtrirë dhe më pas për t'u kthyer në formë, dhe humbja e këtij elasticiteti mund ta bëjë lëkurën tuaj të duket e varur, kështu që acidi hialuronik ndihmon në ruajtjen dhe rivendosjen e asaj shtrirjeje.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A rriten flokët më të trashë pas rruajtjes?
Postimi i ri
A është e shëndetshme të shpërtheni puçrrat tuaja?