A është vërtet i mirë avullimi i fytyrës për lëkurën?
news

A është vërtet i mirë avullimi i fytyrës për lëkurën?

Me shumë mundësi keni dëgjuar për avulluesit e fytyrës që hapin poret e bllokuara dhe ofrojnë përfitime të tjera për kujdesin e lëkurës, gjë që e bën avullin e fytyrës të tingëllojë si një shtesë e shkëlqyeshme për rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës – por a është me të vërtetë? Vazhdoni të lexoni për të mësuar një herë e përgjithmonë.

Çfarë do të bëjë avulli në fytyrën tuaj?

Në themel të kësaj pyetjeje është nëse avulli mund të hapë poret tuaja apo jo. Fatkeqësisht, kjo këshillë e vjetër për kujdesin e lëkurës është një mit. Poret tuaja janë gjithmonë të hapura! Pra, në këtë mënyrë, avulli nuk është shumë i dobishëm për lëkurën tuaj.

Sigurisht, ka përfitime të tjera të pretenduara për avullimin në shtëpi. Dhe me to, ka disa të vërteta për atë që keni dëgjuar - edhe nëse nuk është posaçërisht për fytyrën tuaj. Sipas klinikës Mayo, avulli i lëshuar nga një lagështues rrit nivelet e lagështisë në ajër dhe mund të lehtësojë buzët e plasaritura dhe shqetësime të tjera shëndetësore.

Kur mirëmbahet siç duhet, avulli mund të mbajë që kushtet e thata dhe të ftohta të mos jenë shumë të ashpra për lëkurën tuaj. Nëse keni nevojë për arsye të mëtejshme për të konsideruar investimin në një lagështues, Akademia Amerikane e Dermatologjisë gjithashtu liston lagështuesit si një nga këshillat e tyre kryesore për lehtësimin e lëkurës së thatë. Përndryshe, ju mund të shtoni një avullore për fytyrën në regjimin tuaj të kujdesit të lëkurës, i cili është menduar posaçërisht për lëkurën në fytyrën tuaj.

A duhet ta laj fytyrën pas avullit?

Në vend që të lani fytyrën tuaj më parë, do të dëshironi të lani menjëherë pas avullit dhe më pas të aplikoni kujdesin për lëkurën tuaj si zakonisht. Kjo është për të hequr çdo mbetje ose vaj që del në sipërfaqen e lëkurës tuaj gjatë procesit të avullimit.

A është mirë të avulloni fytyrën tuaj çdo ditë?

Edhe nëse ju pëlqen të rrini në avull, nuk duhet ta bëni atë çdo ditë – mund të bëni më së shumti dhjetë minuta në javë. Ngjashëm me shumë praktika të kujdesit të lëkurës, avullimi i përditshëm mund të bëhet i ashpër në lëkurë dhe poret tuaja.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të parandaloni errësimin e njollave
Postimi i ri
A ka ndonjë ndryshim midis vijave të holla dhe rrudhave?