A ka ndonjë ndryshim midis vijave të holla dhe rrudhave?
news

A ka ndonjë ndryshim midis vijave të holla dhe rrudhave?

Linjat e imëta dhe rrudhat janë dy shenja të zakonshme të plakjes së lëkurës që në rast se nuk e keni kuptuar – ka të ngjarë të shfaqen në fytyrën tuaj një ditë. Lëkura në mënyrë natyrale humbet lagështinë dhe elasticitetin me kalimin e moshës dhe ndërsa yndyra në shtresat më të thella të lëkurës tuaj prishet, linjat bëhen më të theksuara.

Është plotësisht e mundur të përqafosh lëkurën e plakur duke trajtuar linjat dhe rrudhat, kështu që nëse i përkisni asaj kategorie, vazhdoni të lexoni për të mësuar dallimin midis linjave të holla dhe rrudhave.

Çfarë janë linjat e holla dhe rrudhat?

Shanset janë që ju tashmë e dini se çfarë janë rrudhat dhe mund t'i grumbulloni linjat e imëta në të njëjtën kategori, por ato në fakt janë të ndryshme. Mendoni për linjat e holla si rrudhat e bebeve – ato nuk janë ende rrudha, por krijojnë bazën për to.

Linjat e imëta krijohen kur vazhdoni të bëni të njëjtat shprehje të fytyrës – duke çuar në tkurrje të vazhdueshme të muskujve, sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD). Me tkurrje të vazhdueshme të të njëjtëve muskuj, linjat e imëta maturohen dhe kthehen në rrudha të thella që bëhen të përhershme.

Rrudhat janë linja më të thella, më të theksuara dhe janë shumë më të vështira për të reduktuar pamjen e tyre.

A mund të kthehen linjat e holla dhe rrudhat?

Ka një shans më të mirë për të rikthyer linjat e imëta sesa rrudhat dhe është më e favorshme të përpiqeni të zvogëloni shfaqjen e linjave të holla dhe rrudhave në vend që t'i ktheni ato. Siç thamë, linjat e holla janë ato që ndodhin me tkurrjen e përsëritur të të njëjtëve muskuj - duke çuar në rrudha.

Të qenit proaktiv me zgjedhjet tuaja të stilit të jetesës dhe kujdesin ndaj lëkurës është optimale për parandalimin e linjave të holla dhe rrudhave. Përdorimi i SPF dhe produkteve hidratuese të kujdesit të lëkurës së bashku me retinolin dhe grimin që nuk vendosen në vija të holla mund të ndihmojnë në reduktimin e shfaqjes së linjave të holla dhe rrudhave.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A është vërtet i mirë avullimi i fytyrës për lëkurën?
Postimi i ri
Pse nuk duhet të këpusni kurrë flokët tuaj gri