Pse nuk duhet të këpusni kurrë flokët tuaj gri
news

Pse nuk duhet të këpusni kurrë flokët tuaj gri

Ndërsa shumica prej nesh e kuptojnë se të thinjurit është një pjesë e natyrshme e plakjes - kjo nuk do të thotë që të gjithëve na pëlqen. Por për ata që nuk janë të prirur për t'u thinjur së shpejti, ekziston ende ndjenja e bezdisshme për t'i këputur nga rrënja ato sa herë që shihni një ose dy që dalin.

Pse thinjen flokët?

Le të fillojmë me kuptimin më themelor të asaj që shkakton thinjat e flokëve. Sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, flokët e thinjur vijnë nga një reduktim i melaninës në flokë, i cili ndodh me kalimin e moshës. E vërteta është, pasi të fillojë procesi i thinjës, nuk ka asnjë mënyrë për t'i ndaluar që të mbesin përgjithmonë, sipas klinikës Mayo.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se gjenet tuaja gjithashtu luajnë një rol në udhëtimin tuaj të flokëve gri. Klinika e Cleveland-it thotë se kjo është për shkak se gjenet tuaja ndihmojnë në kontrollin e prodhimit të melaninës.

Pse shkulja e qimeve gri apo të thinjura nuk duhet të bëhet asesi

Kur filloni të nxirrni një ose dy fije gri nga vija e flokëve, mund të mos ju duket diçka e madhe në fillim, por nëse vazhdoni të shkulni folikulat e flokëve, mund të bëni disa dëmtime serioze. Sipas Dr. Mayoral, "ndonjëherë gjëndra infektohet dhe çon në formimin e pustulave [kur vazhdoni ta këpusni atë]. Shkëputja e përsëritur mund të shkaktojë hiperpigmentim post-inflamator dhe në fakt ta bëjë problemin të dukshëm për të tjerët.”

Përveç ënjtjes dhe shenjave, shkulja e flokëve drejt nga rrënja mund të kontribuojë gjithashtu në humbjen e pakthyeshme të parakohshme të flokëve në disa zona. 


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A ka ndonjë ndryshim midis vijave të holla dhe rrudhave?
Postimi i ri
Luteina