A mund të anashkaloni larjen e fytyrës nëse keni lëkurë të thatë?
news

A mund të anashkaloni larjen e fytyrës nëse keni lëkurë të thatë?

Kur keni lëkurë të thatë, mund të tundoheni të hiqni dorë nga larja e fytyrës me shpresën se do të parandalojë tharjen e mëtejshme. Por sipas Dr. Zeichner, kjo nuk është mënyra e duhur për t'u marrë me një lëkurë të thatë.

"Të kesh lëkurë të thatë ose të ndjeshme nuk do të thotë që nuk mund ta lani fytyrën dy herë në ditë," thotë ai. “Thjesht mund t'ju duhet të zgjidhni pastruesin e duhur për nevojat e lëkurës tuaj. Për njerëzit me lëkurë të thatë, losionet për pastrim, balsamët, vaji ose uji micellar janë një opsion i mirë. Ato janë të buta dhe ofrojnë përfitime hidratuese pa prishur shtresën e jashtme të lëkurës. Pastrimi duhet të largojë papastërtitë dhe vajin nga shtresa e jashtme e lëkurës pa prishur barrierën tuaj të lëkurës.”

Shumë opsione micellare pa shpëlarje ju lejojnë të pastroni ndërsa jeni në lëvizje dhe të hiqni gjurmët e grimit, madje edhe formulat e papërshkueshme nga uji. Ato janë gjithashtu perfekte për pastrim të dyfishtë – përdorni ujë micellar në mbrëmje për të hequr grimin përpara se të laheni me një formulë kremi ose pastrues delikate eksfolues.

Keni nevojë për një pastrues të ndryshëm gjatë natës?

Tani që është vërtetuar se ju duhet të lani fytyrën dy herë në ditë (dhe ndoshta të pastroni dy herë në mbrëmje) pa anashkaluar asnjërën, mund të pyesni veten nëse lloji i produkteve që përdorni për secilën çështje. Epo, sigurisht që e bëjnë – ajo me të cilën po pastroni është po aq e rëndësishme sa mbajtja e rutinave të kujdesit për lëkurën në mëngjes dhe natën.

Sipas Dr. Zeichner, ndërsa teorikisht mund të përdorni të njëjtin pastrues në mëngjes dhe në mbrëmje, rutina e mbrëmjes mund të kërkojë një pastrim më të thellë.

Duke qenë se zakonisht nuk ka shumë për të hequr në mëngjes nëse e lani fytyrën gjatë natës, shpesh do të mjaftojë një pastrues hidratues ose pa shkumë.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të gjeni formën tuaj perfekte të thonjve
Postimi i ri
Disa këshilla për aromë më të mirë