Si të gjeni formën tuaj perfekte të thonjve
news

Si të gjeni formën tuaj perfekte të thonjve

Nëse jeni si ne dhe ju pëlqen të lëvizni pafund nëpër përmbajtjet e artit të thonjve në Instagram, atëherë e dini që mundësitë janë të pafundme kur bëhet fjalë për dizajnin e thonjve. Ndoshta ju keni vënë re gjithashtu se sa forma të ndryshme të thonjve ka - dhe çfarë ndryshimi të madh mund të bëjë forma e duhur e thonjve për një manikyr.

Pavarësisht nëse jeni gati të eksperimentoni me dizajne unike ose preferoni një mani minimalist, të kuptuarit e dallimeve midis formave më të zakonshme të thonjve është mjaft e dobishme kur vendosni se cila formë është e duhura për ju.

Çfarë duhet të keni parasysh përpara se të zgjidhni një formë të thonjve

Ashtu si kur i nënshtroheni një transformimi të flokëve ose provoni një pamje të re grimi, ka disa gjëra që duhen marrë parasysh përpara se të zgjidhni formën e thonjve.

  1. Stili juaj i jetesës

Nëse keni një mënyrë jetese aktive ose jeni duke përdorur vazhdimisht duart tuaja për gjëra të tilla si stërvitja, larja e pjatave, shtypja dhe më shumë, forma e thonjve që kërkon thonj të gjatë mund të mos jetë zgjidhja më e mirë.

  1. Rasti

Nëse jeni duke zgjedhur një formë thonjsh për një rast të caktuar, sigurohuni që të keni parasysh se çfarë përfshin rasti. Për shembull, nëse do të udhëtoni dhe do të shkoni në aventura, ka të ngjarë të dëshironi të zgjidhni një formë me mirëmbajtje më të ulët - ndoshta edhe një stil më të shkurtër.

Thonjtë e rrumbullakët

Një formë klasike e thonjve, thonjtë e rrumbullakët janë - siç mund ta keni marrë me mend - të rrumbullakosura në majë. Një formë e rrumbullakët e thonjve është më e përshtatshme për thonjtë më të shkurtër dhe dizajne minimaliste të thonjve që nuk kërkojnë shumë hapësirë.

Thonjtë ovale

Thonjtë në formë ovale janë të ngjashme me thonjtë e rrumbullakët, por ato kanë një kthesë më të pjerrët. Kjo formë funksionon bukur me thonj mesatarë dhe të gjatë, dhe veçanërisht për ata me shtretër të ngushtë të thonjve.

Thonjtë e bajames

Në pamje të parë, mund të mendoni se thonjtë në formë bajame duken jashtëzakonisht të ngjashëm me thonjtë ovalë. Por kur shikoni më nga afër, mund të shihni se thonjtë e bajames fillojnë më të gjera në bazën e thoit tuaj dhe bëhen më të ngushta drejt majës ndërsa janë ende të rrumbullakosura. Kjo është një formë tjetër e thonjve që kombinohet shumë me thonj më të gjatë.

Thonjtë katrorë

Nëse ju pëlqejnë dizajnet gjeometrike të thonjve, thonjtë katrorë mund të jenë forma e thonjve për ju. Thonjtë në formë katrore vendosen drejt në majë për një pamje të saktë dhe të mprehtë. Është një opsion i shkëlqyeshëm për njerëzit me shtretër të gjerë të thonjve, si dhe me të gjitha gjatësitë e thonjve.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Pse flokët fillojnë të rrallohen?
Postimi i ri
A mund të anashkaloni larjen e fytyrës nëse keni lëkurë të thatë?