A mund të ndihmojë vaji i kokosit me rritjen e flokëve?
news

A mund të ndihmojë vaji i kokosit me rritjen e flokëve?

Vaji i kokosit është një vaj yndyror që bëhet nga arra kokosi të papërpunuara ose të thata. Duket si gjalpë e ngurtë, e bardhë në temperaturën e dhomës dhe shkrihet kur nxehet.

Ky vaj natyral përdoret tradicionalisht si ushqim, për gatim dhe si trajtim për flokët dhe bukurinë.

Ka shumë kërkime mjekësore mbi përfitimet shëndetësore të vajit të kokosit për trupin, lëkurën dhe flokët tuaj. Disa njerëz përdorin vaj kokosi për flokët dhe lëkurën e kokës, sepse besojnë se ndihmon që flokët të rriten më shpejt.

Vaji i kokosit dhe flokët

Nuk ka ende kërkime nëse vaji i kokosit mund t'i bëjë flokët tuaj të rriten më shpejt. Megjithatë, vaji i kokosit mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit të flokëve dhe kokës. Kjo mund t'i bëjë flokët të duken sikur po rriten më shpejt.

Qetëson irritimin

Vaji i kokosit është një yndyrë natyrale e ngopur. Përmbajtja e lartë e yndyrës në të mund të ndihmojë në qetësimin e acarimit të kokës, skuqjes dhe kruajtjes. Yndyra në vajin e kokosit mund të ndihmojë gjithashtu në izolimin e lagështirës së flokëve.

Mbron nga dëmtimi i nxehtësisë

Përdorimi i një sasie të vogël vaji kokosi në flokë të lagur para tharjes ose para stilimit mund t'i mbrojë flokët nga dëmtimi i ujit dhe nxehtësisë.


Burimi: Healthline

Postimi i vjetër
Si të kujdeseni për lëkurën tuaj para dhe pas heqjes së qimeve të fytyrës
Postimi i ri
A mund të përdoret vaji i kastorit për rritjen e flokëve?