A mund të përdoret vaji i kastorit për rritjen e flokëve?
news

A mund të përdoret vaji i kastorit për rritjen e flokëve?

Vaji i kastorit/ricinit përdoret më së shpeshti si laksativ. Por vetitë natyrale antivirale dhe antimikrobike të vajit të kastorit e bëjnë atë një trajtim popullor për problemet e lëkurës të njohura si dermatoza si dhe infeksionet kërpudhore. Përdoret edhe për rritjen e flokëve.

Disa njerëz përdorin vaj kastori për të rritur flokë më të gjatë ose për të trajtuar rënien e flokëve, e njohur edhe si alopecia. Shitet si një trajtim për lëkurën e thatë të kokës dhe gjendje të tjera të kokës gjithashtu.

Ndërsa folikuli mesatar i flokëve të njeriut rritet pak më shumë se një centimetër në muaj, disa pretendojnë në mënyrë anekdotike se përdorimi i vajit të kastorit një herë në muaj mund të nxisë rritjen tre deri në pesë herë më shumë se norma normale. Megjithatë, nuk ka asnjë provë klinike për ta mbështetur këtë.

Nëse ende dëshironi të provoni vajin e kastorit për flokët tuaj, këtu është një metodë e sigurt dhe e lehtë në shtëpi. Ju do të keni nevojë për furnizimet e mëposhtme:

 

Vaj ricini (kastori)

Një bluzë e vjetër

Doreza gome

Brushë aplikuese

Krehër

Qese dushi

Peshqir i madh


Burimi: Healthline

Postimi i vjetër
A mund të ndihmojë vaji i kokosit me rritjen e flokëve?
Postimi i ri
Si të zvogëloni rrathët nën sy