A mund të zvogëloj poret e mëdha?
news

A mund të zvogëloj poret e mëdha?

Ndërsa madhësia e poreve bazohet në gjenetikë (jashtë kontrollit tuaj), poret tuaja mund të duken më të mëdha dhe më të dukshme kur ato janë të bllokuara me papastërti, lëkurë të vdekur ose vaj - kjo është pjesa që mund të kontrolloni. Mënyra më e mirë për të trajtuar poret e bllokuara është rutina juaj e kujdesit për lëkurën. Kjo përfshin larjen e lëkurës tuaj në mëngjes dhe në mbrëmje me një pastrues.

Së bashku me këtë, përbërës të tillë si retinoli dhe acidet alfa hidroksike mund të zhbllokojnë poret dhe të eksfolojnë lëkurën e vdekur, duke çuar në shfaqjen e poreve më të vogla. Nëse nuk e hidratoni lëkurën tuaj, (mos harroni, edhe llojet e yndyrshme të lëkurës kanë nevojë për hidratim) që mund të çojë në një pengesë të komprometuar të lëkurës, e cila gjithashtu mund të shfaqet si pore të zgjeruara.

Pasi rutina juaj e kujdesit të lëkurës po punon për të synuar poret tuaja të zmadhuara, atëherë mund të fokusoheni në anën e grimit për të minimizuar pamjen e tyre me produktet e duhura.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Sa shpesh duhet t'i laj flokët natyral?
Postimi i ri
Pse duhet të keni një shpuzë grimi nga silikoni