Sa shpesh duhet t'i laj flokët natyral?
news

Sa shpesh duhet t'i laj flokët natyral?

Për ata me flokë natyralë, procesi i larjes së flokëve, përkatësisht shpeshtësia e larjes së flokëve, ka qenë një temë shumë e debatuar prej vitesh. A duhet të lani flokët tuaj natyralë çdo javë apo çdo dy javë? Po nëse keni një stil mbrojtës?

Kur duhet të lani flokët natyralë?

Ndërsa është një besim i zakonshëm se është më mirë të prisni më gjatë për t'u larë kur keni flokë natyralë, disa thonë se ka përfitime nëse lani flokët natyralë më shpesh. Por Dr. Michelle Henry thotë se ka një gjë - duhet të gjesh ekuilibrin.

“Pavarësisht çdo lloj flokësh, larja çdo ditë nuk është e mirë”, thotë ajo. “Ai mund t'ju thajë flokët dhe gjithashtu, në disa raste, të krijojë mbiprodhim të sebumit dhe të shkaktojë flokë me vaj.”

Lloji i flokëve tuaj do të luajë gjithashtu një rol në sa shpesh i lani ato. Sa shpesh i lani duhet të bazohet në atë se sa shumë kanë nevojë flokët tuaj.

Henry ofroi disa udhëzime të përgjithshme që duhen ndjekur kur jeni ende duke kuptuar rutinën tuaj. “Për të gjithë flokët, flokët e hollë deri mesatarë [duhen larë] çdo ditë tjetër”, thotë ajo. “Flokë mesatarë deri të trashë një herë në tre deri në katër ditë. Por për flokët kaçurrela do të sugjeroja çdo katër ditë deri në një herë në javë. Flokët e trashë dhe kaçurrela priren të jenë në anën e thatë, kështu që larja e tyre mund të shkaktojë edhe më shumë tharje.”

Ekzistojnë gjithashtu mjete që mund t'i përdorni nëse nuk jeni të sigurt nëse flokët tuaj duhet të lahen, siç është larja me balsam në vend të shampos, siç rekomandon Henry. "Kaloni të njëjtat lëvizje larjeje si me shampo, por përdorni kondicioner", shpjegon ajo. “Kjo do të sigurojë që të mos lani tepër dhe të ruani strukturën dhe ngjyrën e flokëve tuaj.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Këshilla se si të keni flokë të shndritshëm
Postimi i ri
A mund të zvogëloj poret e mëdha?