A përdorni kondicioner para apo pas shampos?
news

A përdorni kondicioner para apo pas shampos?

A është më mirë të vendosni kondicioner në flokë të lagur apo të thatë?

Meqenëse shumica e kondicionerëve do të aplikohen pas shampos, balsami vendoset kryesisht në flokë të lagur, lihet për disa minuta dhe më pas shpëlahet.

A duhet të përdorni kondicioner para apo pas shampos?

Zgjedhja e një rutine shampo dhe kondicioner mund të jetë e ndërlikuar, dhe të dish se në cilën renditje duhet të shkojnë gjatë gjithë kohës mund të jetë edhe më e ndërlikuar. Sigurisht, ju e dini që rradha është shpesh shampo pastaj balsam, por një metodë e kundërt e larjes së flokëve mund të jetë gjithashtu e dobishme. Ka raste kur ju mund të dëshironi të përdorni balsam para shampos – duke i dhënë flokëve tuaj hidratimin e nevojshëm përpara se të pastroni dhe duke shmangur çdo produkt që rëndon nga kondicioneri juaj.

Nëse e përdorni apo jo këtë metodë do të varet nga lloji i flokëve dhe nevojat tuaja. Është i njëjti koncept për të kërkuar formulën e duhur të shamponit dhe kondicionerit. Mendoni pak: Ju nuk do të përdornit produkte të formuluara për lëkurë të thatë nëse do të kishit lëkurë të yndyrshme, apo jo? E njëjta gjë vlen edhe për teknikat tuaja të pastrimit dhe zgjedhjet e produkteve.

A duhet t'i laj flokët pas kondicionerit?

Siç e përmendëm, kondicioneri zakonisht përdoret pas shampos për të lëmuar dhe hidratuar flokët. Pasi t'i lani fijet tuaja me shampo, aplikoni kondicionerin si hapin e dytë në rutinën e pastrimit.

Thënë kjo, duhet ta shpëlani kondicionerin dhe kur ta bëni, sigurohuni që ta shpëlani plotësisht përpara se të vazhdoni. Lënia e mbetjeve të kondicionerit është shumë e zakonshme dhe mund t'i rëndojë fijet tuaja dhe t'i bëjë ato të duken të yndyrshme.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Zgjedhja e buzëkuqit tuaj
Postimi i ri
A mund t'ju japë vaji i kastorit vetulla më të trasha?