A po ju bien shumë flokë gjatë dushit?
news

A po ju bien shumë flokë gjatë dushit?

Ne po ndajmë atë që duhet të dini për rënien e flokëve.

Askujt nuk i pëlqen ideja e rënies së flokëve në dush – apo kudo tjetër. Por para se të merrni panik, kini parasysh se mund të jetë asgjë për t'u shqetësuar.

E vërteta është se një sasi e caktuar e rënies së flokëve në dush është krejtësisht normale. Megjithatë, nëse jeni të shqetësuar për sasinë e flokëve që po humbisni, mund të jetë koha t'i kushtoni vëmendje shtesë fijeve tuaja dhe të konsultoheni me mjekun tuaj.

Sa është shuma normale e humbjes së flokëve?

Sipas Klinikës Cleveland, një person mesatar humbet 50 deri në 100 flokë në ditë, në varësi të gjatësisë dhe trashësisë së flokëve tuaj. Është e rëndësishme të theksohet se ky lloj i rënies së flokëve me të vërtetë nuk konsiderohet fare humbje e flokëve - është rënie e flokëve. Rënia e flokëve është procesi normal i rënies së flokëve çdo ditë, ndërsa rënia e flokëve i referohet më konkretisht pamundësisë për të rritur flokët për shkak të faktorëve ose kushteve të ndryshme - kjo quhet alopecia.

Sipas Qendrës Kombëtare për Informacionin Bioteknologjik (NCBI), pjesët normale të ciklit të rritjes së flokëve përfshijnë faza të tilla si faza anagjene ose e rritjes, faza katagjene ku rritja e flokëve ngadalësohet dhe faza telogjene në të cilën rritja e flokëve ndalon.

Përsa i përket rënies normale të flokëve, ata me flokë të gjatë ose të trashë mund të presin të heqin nga 150 deri në 200 fije. Nëse keni tendencë të lani flokët më shumë se një herë në javë, kjo sasi mund të rritet shpejt. Ndërsa rënia më e madhe zakonisht ndodh në dush, Klinika e Cleveland zbulon gjithashtu se është e zakonshme të përjetoni humbje shtesë të flokëve kur i krihni flokët pas dushit.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
8 mënyra për të përdorur një vaj për flokët
Postimi i ri
Çfarë janë Parabenet?