A rriten flokët më të trashë pas rruajtjes?
news

A rriten flokët më të trashë pas rruajtjes?

Lajmi i mirë është se thashethemet se flokët rriten përsëri më të trashë pas rruajtjes janë pikërisht kjo - një thashetheme. Sipas klinikës Mayo, rruajtja e qimeve të fytyrës ose trupit nuk e ndryshon trashësinë e tyre, por e lë atë me një majë të hapur.

Ndërsa flokët fillojnë të rriten përsëri, ato zakonisht ndihen të trashë dhe të mprehtë, kjo është arsyeja pse ndonjëherë mund të duket se po rriten përsëri më të trashë. Kjo vlen për flokët në kokën, krahët dhe fytyrën tuaj.

A errësohen flokët pas rruajtjes?

Me ngjyrën, është e njëjta marrëveshje. Klinika Mayo thotë se rruajtja e flokëve nuk do të ndryshojë ngjyrën e tyre. Përsëri, faza e ringritjes shpesh mund të krijojë iluzionin e flokëve që po rriten më të trashë - dhe për këtë arsye më të errët - pasi ato kanë një majë të hapur pasi të rruhen.

A rriten flokët më shpejt pas rruajtjes?

Ndërsa mund të duket sikur rritja e flokëve tuaj përshpejtohet pas rruajtjes, Klinika Mayo thotë se nuk është kështu. Përkundrazi, ju ka të ngjarë të jeni më të vetëdijshëm për rigjenerimin që po ndodh pasi jeni të përkushtuar ndaj rutinës së rruajtjes (plus, nga mungesa e qimeve deri tek rritja e flokëve, kështu që është më e dukshme).

A rriten flokët më të trashë pas depilimit?

Ju mund të jeni kurioz për llojet e tjera të heqjes së qimeve dhe nëse ato mund të bëjnë që flokët tuaj të rriten më të trashë. Një që ndoshta ju ka shkuar në mendje është depilimi. Sipas Journal of the American Medical Association Dermatology, depilimi është një formë epilimi që heq qimet nga rrënja.

Lajmi i mirë është se depilimi dhe heqja e qimeve nga rrënja në fakt bën që flokët të rriten përsëri më të hollë dhe më të lehtë me kalimin e kohës, kështu që mund të jetë një alternativë më e mirë për ata që kërkojnë një rezultat më të qëndrueshëm në përgjithësi.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A mund të përmirësoni shëndetin e flokëve, lëkurës dhe thonjve me dietë?
Postimi i ri
Përfitimet e Acidit Hialuronik