Sa shpesh duhet t'i lani flokët, sipas një eksperti
news

Sa shpesh duhet t'i lani flokët, sipas një eksperti

Ka shumë faktorë të ndryshëm për t'u marrë parasysh.

Kur bëhet fjalë për kujdesin e flokëve, ka kaq shumë produkte, këshilla dhe tendenca të reja për të vazhduar, por ka një pyetje që nuk do të zbehet kurrë në rëndësi - sa shpesh duhet t'i lani flokët? Edhe pse mund të keni dëgjuar se duhet t'i lani flokët me shampo sa më pak të jetë e mundur, përgjigja thjesht nuk është aq e qartë dhe duhet të marrë parasysh llojet dhe shqetësimet e ndryshme të flokëve.

Sa shpesh duhet t'i lani flokët që të jenë të shëndetshëm?

Siç thamë, këtu nuk ka një përgjigje të vetme që i përshtatet të gjithëve. Ashtu si rutina më e mirë e kujdesit për flokët dhe produktet e stilimit të flokëve varen në masë të madhe nga lloji i flokëve tuaj, kështu varet edhe përgjigja se sa shpesh duhet t'i lani flokët.

“Është padyshim një vendim rast pas rasti dhe personal”, thotë Colombini. Nuk ka përgjigje për sa kohë [mund të rrish pa i larë flokët]. Unë do të besoja se higjiena juaj do të vinte në shprehje për të vendosur."

Mund të duhet pak provë dhe gabim për të kuptuar se sa shpesh duhet të lani flokët dhe përgjigja mund të ndryshojë herë pas here. Por ka disa faktorë të rëndësishëm që duhet të keni parasysh për të zbuluar se sa shpesh duhet t'i lani flokët.

1. Lloji dhe tekstura e flokëve

Të dini se kur duhet të lani flokët me yndyrë ka të bëjë me gjetjen e ekuilibrit të duhur. “Nëse flokët tuaj janë duke u yndyrosur, kjo mund të jetë për shkak se jeni duke u larë shumë shpesh dhe flokët tuaj prodhojnë sebum (vaj). Në këtë rast, përdorni shampo të thatë për të thithur ato vajra për një rifreskim,” shpjegon Colombini.

Ashtu si fijet me vaj, të dish se sa shpesh duhet të lani fijet e thata ka të bëjë me ekuilibrin sepse larja e tepërt mund të shkaktojë më shumë thatësi. A do të thotë kjo që duhet të lani më pak flokët e thatë? “Mund të thuash këtë, por unë ndoshta do të inkorporoja një maskë për flokët me lagështi për ata klientë me flokë të thatë,” thotë Colombini.

Sa i përket fijeve të valëzuara apo flokëve kaçurrelë, “Unë do të thosha se një standard është një herë në javë”, thotë Colombini. Së bashku me flokët e trajtuar kimikisht ose me ngjyrë, ka të ngjarë të përfitoni nga larja e fijeve më rrallë.

2. Gjatësia e flokëve

Sipas Klinikës Cleveland, flokët më të gjatë kanë tendencë të kenë majat e thata pasi vaji që vjen nga rrënjët tuaja ka një distancë shumë më të gjatë për të udhëtuar përpara se të hidraton gjatësinë dhe majat e flokëve tuaj. Pra, nëse keni flokë të thatë dhe të gjatë, mund të përfitoni nga larja më pak e shpeshtë përveç përdorimit të një sistemi hidratues për kujdesin e flokëve.

3. Mosha juaj

Është fakt që me kalimin e moshës, lëkura e kokës prodhon gjithnjë e më pak vaj, kështu që larja nevojitet më rrallë. Në anën tjetër të spektrit, gjëndrat e yndyrës janë më aktive tek ata që janë më të rinj dhe veçanërisht ata që janë hormonalë (me fjalë të tjera, adoleshentët), prandaj të rinjtë shpesh duhet t'i lajnë flokët më shpesh.

4. Stili juaj i jetesës

Siç e dini tashmë mirë, ushtrimet mund t'ju bëjnë të djersiteni seriozisht dhe mund të jetë e vështirë të mbani flokët dhe kokën tuaj të pastër pas një stërvitje intensive. Megjithatë, për ata që ushtrojnë shpesh, Klinika e Cleveland sugjeron që edhe pse mund të ndiheni sikur keni nevojë të laheni pas çdo stërvitje, mbajtja e një rutine është alternativa më e mirë. Larja e flokëve çdo ditë mund të jetë e pashëndetshme dhe e dëmshme, sepse mund të thajë flokët dhe lëkurën e kokës, duke çuar në dëmtim dhe kërcitje të padëshiruar. Larja e flokëve çdo dy ditë për të ruajtur pastërtinë është një opsion më i shëndetshëm dhe më i ekuilibruar, kështu që provoni t'i lani flokët tri herë në javë, pavarësisht nëse keni apo jo më shumë (ose më pak) aktivitet se normalja.

5. Koha e vitit

Mund të zbuloni se rutina juaj e larjes së flokëve ndryshon në varësi të kohës së vitit ose më shumë, klimës. Kur është verë dhe jashtë nxehtë, mund të vëreni se fijet tuaja bëhen më të yndyrshme dhe të ndjeni nevojën për t'i larë flokët më shpesh si disa herë në javë. Ndërsa moti ndryshon dhe bëhet shumë më i ftohtë, mund të zbuloni se duhet t'i lani flokët vetëm një herë në javë.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A shkon korrektori para apo pas pudrës së lëngët?
Postimi i ri
Një pastrues (skrab) i kokës është i domosdoshëm për rutinën tuaj - kjo është arsyeja pse