Acidi polihidroksik
news

Acidi polihidroksik

Mësoni se si të përdorni PHA në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën dhe zbuloni se si Acidet Polihidroksike si glukonolaktoni mund të ndihmojnë, eksfolojnë dhe ndihmojnë në shkëlqimin e dukshëm të lëkurës.

Acidet polihidroksike (shpesh të njohura si PHA) mund të ofrojnë disa nga të njëjtat përfitime për kujdesin e lëkurës (si eksfolimi dhe ndriçimi i dukshëm) si AHA-të (Acidet Alfa Hidroksike), por kanë disa dallime kryesore, duke përfshirë faktin se ato mund të jenë më të buta dhe më pak irrituese për lëkurën. Ato gjithashtu kanë veti zbutëse, duke punuar mirë në lëkurën e thatë.

Çfarë është acidi polihidroksik?

Acidet polihidroksike janë një lloj acidi – si acidet alfa hidroksike të përdorura prej kohësh në kujdesin e lëkurës – por ndryshe nga AHA-të tradicionale, ato kanë grupe të shumta hidroksi. Këto molekula mund të funksionojnë si një hidratues - duke u dhënë atyre veti hidratuese.

Çfarë bëjnë acidet polihidroksike për lëkurën?

Kur dëgjoni për një përbërës të ri për kujdesin e lëkurës, padyshim që do të dëshironi të dini se çfarë bën në të vërtetë për lëkurën dhe cilat janë përfitimet? Acidet polihidroksike (PHA) janë përbërës të njohur për vetitë e tyre antioksiduese dhe eksfoliuese.

Acidet polihidroksike për eksfolim: PHA si Glukonolaktoni dhe Acidi Laktobionik përdoren shpesh për eksfolimin e lëkurës dhe kanë veti të buta eksfoliuese të cilat mund të jenë të përshtatshme për lëkurë të ndjeshme dhe të thatë.

Acidet polihidroksike për të ndihmuar në mbështetjen e barrierës së lagështisë së lëkurës: Acidet polihidroksike janë gjithashtu përbërës hidratues. Humektantët ndihmojnë në tërheqjen e ujit në lëkurë për të ndihmuar në hidratimin e lëkurës.

Acidet polihidroksike dhe përfitimet antioksidante: Shumë PHA, duke përfshirë Glukonolaktonin, kanë veti antioksiduese, që do të thotë se mund të ndihmojnë në pastrimin e radikaleve të lira.

Acidet polihidroksike për tonin e lëkurës: PHA-të mund të ndihmojnë gjithashtu në përmirësimin e dukshëm të tonit të lëkurës. Produktet e kujdesit për lëkurën që përmbajnë Glukonolaktone janë treguar se përmirësojnë dukshëm njollat e errëta dhe tonin e lëkurës, përveç që e bëjnë lëkurën të duket më e ndritshme.


Burimi: Lancôme

Postimi i vjetër
Gjumi me flokë të lagur
Postimi i ri
Cili është dallimi midis lëkurës së thatë dhe lëkurës së dehidruar?