Gjumi me flokë të lagur
news

Gjumi me flokë të lagur

A keni menduar ndonjëherë nëse ka pasoja për të fjetur me flokë të lagur – apo nëse ka një mënyrë të duhur për të fjetur me flokë të lagur?

A është i keq gjumi me flokë të lagur?

Fjetja me flokë të lagur mund të ketë një efekt më të madh në lloje të ndryshme flokësh.

Si të flini me flokë kaçurrela të lagura

Të flesh me flokë kaçurrela të lagura nuk është ide e mirë për disa arsye të ndryshme. Së pari, flokët janë më të prekshëm kur janë të lagur, që do të thotë se janë më të prirur ndaj thyerjes.

Mbështjellja e kaçurrelave tuaja të lagura në një peshqir ose mbulesë është gjithashtu një ide e keqe sepse flokët tuaj nuk do të thahen plotësisht kur të zgjoheni, gjë që mund të ndikojë negativisht në modelin tuaj të kaçurrelave dhe peshqirët mund të shkaktojnë fërkime që mund t'i tërheqin dhe tërheqin flokët.

Si të flini me flokë të drejtë të lagur

Nëse keni flokë natyralisht të drejtë, të shkoni në shtrat kur janë të lagur nuk është ideja më e mirë sepse mund të çojë në ngatërrime, thyerje, humbje lagështie dhe rritje të kërcitjes. Nëse bëni dush para se të flini, jepni pak kohë që flokët tuaj të thahen me ajër ose thajini flokët me 70 për qind para se të shkoni për natën. Heqja e shumicës së lagështirës nga flokët tuaj do t'ju ndihmojë t'i bëni ato më pak të prekshme gjatë gjumit.

Si të flini me flokë të lagur të dredhur

Flokët me onde, njësoj si flokët kaçurrelë, nuk janë diçka me të cilën dëshironi të flini kur janë të lagur, përveç nëse flokët tuaj janë me një stil flokësh mbrojtës si gërsheta. Mbështjellja e valëve tuaja të lagura me një shall ose një mbulesë nuk është një zgjidhje efektive sepse flokët tuaj nuk do të jenë në gjendje të thahen siç duhet dhe kjo do të ndikojë në stilin tuaj.

A mund të sëmureni nëse fleni me flokë të lagur?

Sipas një studimi nga Qendra Kombëtare për Informacionin Bioteknologjik (NCBI), besimi se ftohja e zakonshme mund të shkaktohet nga flokët e lagur, në fakt, nuk është gjë tjetër veçse një mit. Pra, me pak fjalë, gjumi me flokë të lagur nuk do t'ju bëjë të sëmureni.

A shkakton dhimbje koke gjumi me flokë të lagur?

Një tjetër besim i zakonshëm është se gjumi me flokë të lagur mund të rezultojë në dhimbje koke. NCBI zbulon se ka disa kërkime që sugjerojnë se flokët e lagur në mot të ftohtë mund të jenë një faktor formësues për dhimbjet e kokës nga sinuset. Thënë kjo, duhet bërë më shumë kërkime. Megjithatë, kur dyshoni, është më mirë të thani flokët përpara se të shkoni për të fjetur.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Ngjyrat më të mira të buzëkuqit
Postimi i ri
Acidi polihidroksik