Cili është dallimi midis lëkurës së thatë dhe lëkurës së dehidruar?
news

Cili është dallimi midis lëkurës së thatë dhe lëkurës së dehidruar?

Dallimi midis lëkurës së thatë dhe lëkurës së dehidruar mund të jetë i vështirë kur nuk dini çfarë të kërkoni. Mos harroni se lëkura e dehidruar është një shqetësim i lëkurës, lëkura e thatë është një lloj lëkure. Lëkurës së dehidruar i mungon uji dhe duket e shurdhër dhe e sheshtë. Lëkurës së thatë i mungojnë vajrat që e bëjnë atë të shkrifët dhe të shtrënguar.

Të gjitha llojet e lëkurës mund të përballen me dehidratimin dhe ai mund të eliminohet me praktika të ndërgjegjshme të jetesës dhe një rutinë hidratuese të kujdesit për lëkurën. Lëkura e thatë është zakonisht gjenetike, si një thatësi e përhershme që vazhdimisht duhet të trajtohet. Edhe pse, mund të përjetoni thatësi pasi ndryshojnë stinët dhe lagështia në ajër zvogëlohet.

Sa i përket pamjes, lëkura e dehidruar është e sheshtë dhe e shurdhër. Akademia Amerikane e Dermatologjisë (AAD) gjithashtu thekson se lëkura e dehidruar ka linja dhe strukturë më të dukshme të lëkurës. Nëse keni lëkurë të yndyrshme, e cila është gjithashtu e dehidruar, lëkura juaj mund të duket tepër e yndyrshme dhe e dobët me shpërthime të shtuara.

Lëkura e thatë është e shkrifët, e shtrënguar dhe e ashpër në strukturë. Sipas AAD, mund të ketë edhe kruarje ose dhimbje nëse lëkura është mjaft e thatë për të plasaritur.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Acidi polihidroksik
Postimi i ri
Cili është dallimi midis maskarës së zezë dhe kafe?