Blloqet e ndërtimit të flokëve
news

Blloqet e ndërtimit të flokëve

Sipas një studimi të NCBI, këto lëndë ushqyese janë blloqe të rëndësishme ndërtuese për proteinën e keratinës dhe një pjesë kyçe për t'u siguruar që flokët tanë të jenë të trashë, të shëndetshëm dhe të fortë.

Biotina

Biotina (B7) është një formë e tretshme në ujë e vitaminës B që mbështet rritjen e flokëve dhe mbron flokët nga dëmtimi i mjedisit. Biotina metabolizon aminoacidet nga ushqimet që ndihmon në formimin e keratinës në flokë dhe është një nga vitaminat më të njohura të supozuara për flokët sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit.

Hekuri

Hekuri mbështet rritjen e flokëve sepse ndihmon në formimin e qelizave të kuqe të gjakut që dërgojnë oksigjen dhe lëndë ushqyese në folikulat e flokëve. Humbja e flokëve është shpesh një simptomë e anemisë së mungesës së hekurit.

Vitamina C

Vitamina C është një antioksidant i fuqishëm dhe mbron folikulat e flokëve nga radikalet e lira të dëmshme që kontribuojnë në zbardhjen e ngjyrës dhe madje edhe rënien e flokëve.

Niacina

Niacina (vitamina B3) ndihmon në riparimin e ADN-së në qelizat e gjëndrës së flokëve. Pa mjaftueshëm niacinë, folikulat mund të mos prodhojnë qime në mënyrë efikase.

Zinku

Zinku është i rëndësishëm për rritjen e flokëve sepse mbështet prodhimin e ADN-së. Pa zink të mjaftueshëm, struktura proteinike e gjëndrës së flokëve mund të përkeqësohet, duke shkaktuar rënie të flokëve.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë është Retinoli?
Postimi i ri
Përfitimet dhe përdorimet e vajit të arganit