Bronzeri VS kontura: Çfarë dallimi kanë?
news

Bronzeri VS kontura: Çfarë dallimi kanë?

Edhe nëse jeni një klient besnik i përmbajtjeve të lidhura me bukurinë, ose jeni mjaft të zgjuar kur bëhet fjalë për aplikimin e grimit, është e mundur që të mos e dini dallimin midis bronzit dhe konturit. Ndoshta as nuk e dinit që ata janë të ndryshëm dhe nuk do të ishit vetëm. Por është një keqkuptim i zakonshëm që bronzi dhe kontura janë të njëjta ndërsa qëllimi i tyre në pamjen e grimit ndryshon. Pra, më poshtë, ne do të ndajmë atë që duhet të dini për bronzerin vs. konturën.

Si ndryshojnë produktet e bronzerit dhe konturës

Nëse keni tentuar të konturoni fytyrën tuaj, mund ta keni bërë edhe duke përdorur bronzerin. Dhe ndërsa ky sigurisht nuk është një krim grimi, ju do të arrini rezultate më të mira kur përdorni çdo produkt ashtu siç synohet të përdoret.

Bronzerët mund të vijnë në formula të ndryshme si pluhur, krem dhe lëng, ata janë zakonisht në ton të ngrohtë ose neutral. Shpesh herë janë mat, por disa bronzerë mund të jenë me shkëlqim.

Produktet e përdorura për konturim nga ana tjetër, zakonisht korrektori dhe shkëlqyesi, mund të vijnë në të njëjtat formulime si bronzuesit, por ndryshimi kryesor është në nuancë dhe përfundim. Ato janë neutrale ose me tone të ftohta dhe kanë një fund mat.

Si ndryshojnë bronzimi dhe konturimi

Tani që e dini dallimin e produkteve. Le të zhytemi në mënyrën se si ndryshojnë teknikat. Synimi i bronzerit është t'i shtojë ngrohtësi dhe ngjyrë fytyrës. Nëse aplikohet si duhet, do të dukeni sikur keni kaluar kohën e duhur në diell.

Konturimi ka të bëjë me shtimin e dimensionit të fytyrës duke skalitur tiparet dhe duke përmirësuar formën e fytyrës tuaj. Kur dikush konturon saktë, qëllimi është të krijojë hije në fytyrë. Këto hije mund të krijojnë pamjen e mollëzave më të gdhendura, një nofull më të fortë, buzë më të plota, etj. Kjo është për shkak se konturimi ka të bëjë me krijimin e hijeve që shpesh do të shihni produkte të konturit që duken në ton gri.

Burimi: Lorealparisusa.com

Postimi i vjetër
Receta bukurie me Rozmarinë
Postimi i ri
Si të arrini shkëlqimin e fytyrës sikur ai pas tretmanëve