Menaxhimi i flokëve të dëmtuar
news

Menaxhimi i flokëve të dëmtuar

Kur keni flokë të dëmtuar, duhet të jeni shumë të qëllimshëm me rutinën tuaj të kujdesit të flokëve.

Nëse keni flokë të dëmtuar, po flasim për thyerje, majat e çara dhe tharje, atëherë e dini se sa zhgënjyese mund të jetë t'i menaxhoni. Pavarësisht nëse është rezultat i zbardhjes së vazhdueshme ose i mbështetjes paksa shumë te mjetet e nxehta dhe trajtimet kimike.

Shanset janë që ju jeni kthyer në një trajtim hidratues ose një maskë flokësh të formuluar posaçërisht për flokët tuaj të thatë dhe të dëmtuar me shpresën se mund të sigurojë një riparim. Por, nëse nuk po merrni në konsideratë zgjedhjen tuaj të shamponit dhe kondicionerit, po humbisni një nga mundësitë më të rëndësishme (dhe më të thjeshta) për të luftuar dëmtimet në rutinën tuaj të kujdesit të flokëve.

Çfarë mund të bëni për të ndihmuar flokët jashtëzakonisht të dëmtuar?

Nëse flokët tuaj janë jashtëzakonisht të dëmtuar, zbatoni këto tre gjëra në rutinën tuaj të kujdesit të flokëve.

  1. Anashkaloni stilimin me mjete të nxehta
  2. Përmirësoni këllëfin tuaj të jastëkut
  3. Shtoni një trajtim javor në rutinën tuaj të flokëve

A mund të riparohen flokët e dëmtuar?

Flokët e dëmtuar mund të riparohen me rutinën tuaj nëse nuk kanë filluar të këputen. Nëse jeni duke përjetuar thyerje të flokëve, është më mirë të preni pjesët e dëmtuara në mënyrë që flokët tuaj të mos ndahen më lart drejt rrënjëve.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë është një Toner
Postimi i ri
Rutina e thjeshtë e kujdesit të lëkurës për lëkurën e yndyrshme