Çfarë është një trajtim me keratin?
news

Çfarë është një trajtim me keratin?

Ja çfarë duhet të keni parasysh përpara se të rezervoni këtë trajtim popullor për zbutjen e flokëve.

Nëse keni flokë natyralisht të dredhur dhe të pamenaxhueshëm, mund të tingëllojë si një ëndërr, por ka disa informacione të rëndësishme që duhet të dini.

A janë të mira trajtimet me keratin për flokët tuaj?

Trajtimet me keratin mund të jenë të mira për flokët. Kur bëhet siç duhet, një trajtim me keratin nuk do t'i dëmtojë flokët tuaj, por fijet tuaja do të duken më të shndritshme, më të shëndetshme dhe më pak të elektrizuara.

A mund t'i dëmtojë flokët tuaj një trajtim me keratin?

Nëse flokët tuaj janë shumë të dëmtuar ose në strukturë shumë të hollë, procesi i një trajtimi me keratin është i gjatë dhe përfshin mbylljen e flokëve me formulën kimike dhe përdorimin e nxehtësisë për të bllokuar përzierjen, gjë që mund të jetë e dëmshme nëse flokët tuaj janë tashmë të pambrojtur. Trajtimet e përsëritura me keratinë mund të përbëjnë gjithashtu një kërcënim për integritetin e flokëve tuaj, kështu që nëse është e mundur, largoni trajtimet tuaja çdo katër deri në gjashtë muaj.

Siç e përmendëm më parë, shumë trajtime me keratin kanë një formulë të bazuar në formaldehid. Sipas hulumtimit të Gazetës së Akademisë Amerikane të Dermatologjisë, në disa raste mund të përdoren përqendrime të larta të papranueshme të formaldehidit në këto trajtime, të cilat mund të jenë të dëmshme për fillesat tuaja. Për më tepër, formaldehidi është një kancerogjen dhe përbën një kërcënim kur thithet, sipas NCBI.

Pra, përsëri, është shumë e rëndësishme që të bëni kërkimin tuaj dhe të punoni me një profesionist, dhe kjo përfshin të kesh një hapësirë me ajrim të duhur ose të zgjedhësh një formulë pa formaldehid.

Sa zgjat një trajtim me keratin?

Sasia e kohës që zgjat trajtimi juaj me keratinë varet nga sa mirë kujdeseni për të. Në mënyrë tipike, mund të prisni që ky lloj trajtimi i flokëve të zgjasë deri në gjashtë muaj, por gjithashtu vlen të përmendet se ndërsa flokët tuaj rriten, rrënjët tuaja nuk do të trajtohen më. Sa shpejt rriten flokët tuaj mund të luajë patjetër një rol në potencialin afatgjatë të trajtimit tuaj me keratinë.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Cila është anatomia e flokëve?
Postimi i ri
3 mënyra për t'i bërë flokët tuaja të thinjura të duken më mirë