Çfarë është vaji i pemës së çajit?
news

Çfarë është vaji i pemës së çajit?

Vaji i pemës së çajit, i njohur gjithashtu si vaji Melaleuca, është një vaj esencial që rrjedh nga gjethet e pemës së çajit, e cila është vendas në Australi. Vaji i pemës së çajit mund të gjendet në kujdesin e lëkurës, flokëve dhe aromaterapisë pasi ka një aromë shumë qetësuese, të freskët dhe medicinale.

Cilat janë përfitimet e vajit të pemës së çajit?

Vaji i pemës së çajit është i njohur për vetitë e tij natyrale antibakteriale dhe anti-mykotike dhe ka një mori përfitimesh për flokët. “Vaji i pemës së çajit mund të ndihmojë në reduktimin e shfaqjes së zbokthit, zvogëlimin e irritimit të kokës dhe ndihmon në reduktimin e prodhimit të sebumit të tepërt”, shpjegon Leake. “Është veçanërisht e dobishme për ata me lëkurë të kokës të thatë, të irrituar ose të yndyrshme, ose që kanë të bëjnë me zbokthin ose rënien e flokëve. Vetitë e tij antiseptike dhe antimikrobike mund të ndihmojnë në luftimin e dukurive që shkaktojnë zbokthin, ndërkohë që ndihmojnë në zbutjen e kruajtjes së kokës.

Përveç kësaj, vaji i pemës së çajit mund të mbështesë një skalp të shëndetshëm dhe të pastrojë folikulat e bllokuara të flokëve. Aroma e saj freskuese mund të ndihmojë gjithashtu në qetësimin e ankthit.

Kush duhet të përdorë vajin e pemës së çajit?

“Çdokush mund të përfitojë nga vaji i pemës së çajit, megjithëse është e rëndësishme të theksohet se ai nuk duhet të aplikohet drejtpërdrejt në lëkurë nëse nuk hollohet më parë”, thotë Graf. Ju mund të përjetoni acarim, skuqje dhe thatësi nga vaji i pemës së çajit nëse e aplikoni direkt në lëkurën e kokës pa e holluar produktin ose nëse është një përqendrim më i lartë. "Ata me lëkurë të ndjeshme duhet të përpiqen të shmangin përdorimin e vajit të pemës së çajit," thotë ajo. Gjithmonë testoni një sasi të vogël në dorë ose krah për të shmangur efektet negative.


Burimi: Harper's Bazaar

Postimi i vjetër
Si të zvogëloni rrathët nën sy
Postimi i ri
Çfarë i shkakton poret e bllokuara?