Çfarë i shkakton rrathët e errët nën sy?
news

Çfarë i shkakton rrathët e errët nën sy?

Edhe me një rutinë të qëndrueshme të kujdesit të lëkurës, shumë prej nesh e kanë pasur atë moment kur jemi parë në pasqyrë dhe kemi parë rrathë të zinj të varur poshtë syve tanë, dhe mund të jetë e vështirë të dihet se çfarë po e shkakton atë.

Çfarë i shkakton rrathët e errët nën sytë tuaj?

Sipas klinikës Mayo, shkaku më i zakonshëm i rrathëve të zinj është mungesa e gjumit, por nëse vëreni se rrathët tuaj të zinj janë të vazhdueshëm edhe pas një nate të plotë gjumë, ka të ngjarë për shkak të një prej faktorëve të mëposhtëm:

  1. Alergjitë

Alergjitë shpesh mund të çojnë në sinuse të mbingarkuara dhe presioni mund të bëjë që zona e syve të duket e errët dhe e fryrë.

  1. Gjenetika

Klinika Mayo raporton se ndonjëherë rrathët e errët mund të shfaqen në familje dhe mund të jenë për shkak të strukturës së kockave tuaja.

  1. Ekzema

Ekzema dhe llojet e tjera të inflamacionit të lëkurës mund të bëjnë që enët e gjakut nën sytë tuaj të bëhen më të mëdha dhe të shfaqen përmes lëkurës tuaj, duke shkaktuar errësirë.

  1. Fërkimi i syve

Fërkimi i tepërt i syve mund të shkaktojë që nën-sytë të fryhen dhe të thyejnë enët e gjakut, gjë që do ta bëjë zonën poshtë syve tuaj të duket më e errët.

  1. Ekspozimi në diell

Sipas Klinikës Cleveland, të qenit në diell pa SPF mund të shkaktojë që trupi juaj të prodhojë më shumë melaninë, duke çuar në hiperpigmentim në fytyrën tuaj, duke përfshirë zonën nën sy.

  1. Lëkura e hollë

Të kesh lëkurë të hollë poshtë syve e bën më të lehtë për të parë gjakun dhe indin poshtë syve, gjë që mund t'i bëjë nën sy të duken të errët.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë i shkakton poret e bllokuara?
Postimi i ri
Rihanna, me fjalët e saj