Çfarë të kërkoni në një hidratues
news

Çfarë të kërkoni në një hidratues

Përpara se të diskutojmë për gjetjen e hidratuesit më të mirë me bazë uji për llojin tuaj të lëkurës, është një ide e mirë të kuptoni thelbin se si duhet të jetë hidratuesi më i mirë për llojin tuaj të lëkurës – formula me bazë uji apo jo. Lëkura e të gjithëve është e ndryshme dhe një hidratues që funksionon për një person nuk do të jetë domosdoshmërisht alternativa më e mirë për dikë tjetër. Kur jeni duke kërkuar për një hidratues të ri, mbani parasysh llojin e lëkurës tuaj.

Nëse keni lëkurë të yndyrshme…mund të duket kundërintuitive të aplikoni hidratues (lëkura juaj tashmë ka shumë vaj, apo jo?), por nuk duhet ta anashkaloni këtë hap të rëndësishëm në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës. Arsyeja pse: Kur nuk hidratoni, lëkura juaj do të kompensojë duke prodhuar akoma më shumë vaj, gjë që do ta bëjë fytyrën tuaj të duket edhe më e shndritshme. Zgjidhni një hidratues të lehtë, me bazë uji ose xhel, dhe merrni parasysh përdorimin e një hidratuesi pa vaj dhe jo komedogjen (që do të thotë se nuk do të bllokojë poret).

Nëse keni lëkurë të thatë…lëkura juaj po ju lutet të shuani etjen. Ju mund të përdorni kremrat hidratues, balsamët dhe gellat - dhe aplikimi i tyre disa herë në ditë zakonisht tolerohet nga ky lloj lëkure.

Nëse keni lëkurë të kombinuar…mendoni se cilat zona të fytyrës tuaj janë të yndyrshme dhe cilat janë të thata. Kur keni lëkurë të kombinuar, është më mirë të aplikoni një hidratues të lehtë në pjesët më të yndyrshme (si zona T) dhe një më të rëndë kudo që lëkura është më e thatë (si faqet).

Diçka tjetër që duhet të keni parasysh, pavarësisht nga lloji i lëkurës: A do t'ju mbajë vërtet hidratuesi juaj të hidratuar gjatë gjithë ditës? Ju mund të dëshironi të kontrolloni etiketën për të parë nëse hidratuesi juaj ofron hidratim afatgjatë përpara se ta aplikoni.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Kolagjeni
Postimi i ri
Pse duhet ta mbani këtë sprej fytyre në çantën tuaj