Kolagjeni
news

Kolagjeni

[kol-uh-juh n]

Kolagjeni është proteina më e bollshme që gjendet në trup; më së shpeshti gjendet në kocka, dhëmbët, lëkurën dhe indet e mbresë. Qëllimi i tij kryesor është të mundësojë shtrirjen e lëkurës, duke ruajtur elasticitetin dhe strukturën e saj të lëmuar. Kolagjeni përdoret kryesisht për të trajtuar hidratimin e lëkurës, si dhe çështjet që kanë të bëjnë me elasticitetin e lëkurës, si rrudhat dhe linjat e fytyrës.

Rrudhat dhe linjat e imta të fytyrës shkaktohen nga përkeqësimi i shtresës natyrale të kolagjenit të trupit. Në përpjekje për të parandaluar efektet e dëmshme, peptidet e kolagjenit rrjedhin natyrshëm nga kolagjeni dhe ndihmojnë në përmirësimin e funksionit të barrierës së lëkurës. Kjo rezulton në hidratim të përmirësuar të lëkurës dhe elasticitet të lëkurës, gjë që mund të shërbejë gjithashtu si mbushës për plagët.

Përfitimet:

Elasticiteti i lëkurës

Hidratimi i lëkurës

Trajtimi i shenjave (të hapura) në lëkurë


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë bën serumi i vitaminës C për fytyrën?
Postimi i ri
Çfarë të kërkoni në një hidratues