Cili është ndryshimi midis gellit dhe pastruesit për trup?
news

Cili është ndryshimi midis gellit dhe pastruesit për trup?

Jo të gjitha produktet e pastrimit janë të njëjta.

Deri në vitin 2020, të gjithë ishim mjaft të sigurt se dinim të kryenim funksionet më themelore të higjienës personale, të tilla si pastruesi i e duarve dhe dushi. Madje kishte pyetje rreth llojeve të pastrimit që duhet të përdorim për të marrë pastrimin më të mirë për lëkurën tonë. Pra, për t'ju ndihmuar të qetësoni mendjen, ne po zbërthejmë ndryshimin midis një pastruesi të trupit dhe gellit të dushit, në mënyrë që të merrni ndjenjën e pastërtisë që kërkoni - pavarësisht se sa shpesh ose jo vendosni të bëni dush.

Gell dushi ose pastrues i trupit: si dallojnë?

Shumë njerëz besojnë se gelli i dushit dhe pastruesi i trupit janë pothuajse e njëjta gjë, por e kanë gabim. Sigurisht, nëse pyesni se për çfarë përdoret gelli i dushit, përgjigja do të jetë e njëjtë me atë për të cilën përdoret pastruesi i trupit. Të dyja këto produkte përdoren për të pastruar trupin tuaj gjatë dushit, por ekziston një ndryshim kryesor që i veçon ato: tekstura/struktura. Gelli i dushit ka një konsistencë të fortë, të ngjashme me gell (si emri). Gjithashtu ndonjëherë mund të përdoret si në trup ashtu edhe në flokë, në varësi të formulës.

Nga ana tjetër, pastruesi i trupit ka një formulë më të hollë që imiton një sapun të lëngshëm dhe mund të ketë një konsistencë kremoze, e cila funksionon për t'i siguruar lëkurës tuaj më shumë përfitime hidratuese dhe zbutëse. Tani, ne e dimë se me produktet që vazhdimisht mbushen me më shumë përbërës që e duan lëkurën, ato tekstura mund të ndryshojnë. Pra, nëse vendosni të përdorni gell dushi ose pastrues trupi varet nga ajo që kërkoni dhe përbërësit që dëshiron lëkura juaj.

Çfarë duhet të bëni pas përdorimit të gellit të dushit ose pastruesit të trupit

Për ta mbajtur lëkurën tuaj sa më të hidratuar, aplikoni kremin hidratues të trupit menjëherë pasi të dilni nga dushi, ndërsa lëkura juaj është ende pak e lagur. Jo, nuk është kundër-produktive - në fakt do të ndihmojë në izolimin e lagështisë.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si ta përdorni retinolin në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën
Postimi i ri
Si të përdorni serumin e vitaminës C në rutinën tuaj