Si të përdorni serumin e vitaminës C në rutinën tuaj
news

Si të përdorni serumin e vitaminës C në rutinën tuaj

Sado që ne i duam serumet me vitaminë C, ato nuk janë të mjaftueshme për të përfunduar rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën. Natyrisht, çdo rutinë fillon me pastrimin, kështu që lani fytyrën me pastruesin tuaj të preferuar. Më pas shtrojini disa pika të njërit prej serumeve të vitaminës C më sipër. Gjatë natës, aplikoni kremin tuaj hidratues gjatë natës dhe keni mbaruar gjithçka. Në mëngjes, megjithatë, pas hidratuesit, do të dëshironi të ndiqni me SPF për të mbrojtur lëkurën tuaj nga rrezet e dëmshme UV.

Sigurisht, ju mund të kondensoni apo përzieni hidratuesin tuaj dhe SPF duke zgjedhur një produkt që i kombinon të dyja.

Kur të përdorni një serum me vitaminë C?

Vitamina C është një përbërës popullor për rutinën tuaj të mëngjesit, sepse sipas NCBI, vitamina C mbron nga rrezet UVA dhe UVB, të cilat shkaktojnë plakje dhe djegie në lëkurë. Thënë kështu, mund ta përdorni edhe në rutinën tuaj të mbrëmjes – thjesht bëni që ta përdorni pas pastrimit të fytyrës dhe para se të aplikoni krem hidratues.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Cili është ndryshimi midis gellit dhe pastruesit për trup?
Postimi i ri
Shkaqet dhe trajtimet e akneve të shpinës dhe trupit