Si ta përdorni retinolin në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën
news

Si ta përdorni retinolin në rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën

Nëse tashmë keni një regjim të provuar dhe të vërtetë dhe jeni duke u përpjekur të shihni se si mund të përshtatet retinoli në të, ose po ndërtoni rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën nga e para, këta hapa bazë do t'ju ndihmojnë të filloni.

  1. Pastroni

Çdo rutinë e kujdesit të lëkurës fillon me pastrimin e lëkurës tuaj për të hequr qafe papastërtitë, yndyrën e tepërt, papastërtitë që krijohen gjatë ditës dhe grimin që mund të keni vendosur.

  1. Aplikoni serum

Një serum hidratues ndihmon për të rimbushur lagështinë në lëkurën tuaj, për të rimbushur lëkurën dhe për të lëmuar strukturën e saj. E përkryer për ditën dhe natën, ju mund ta përdorni serumin çdo ditë për rutinën tuaj kundër rrudhave dhe pro-ndriçimit.

  1. Shtoni trajtimin e syve tuaj

Kur shtoni kremin ose serumin e syve varet nga trashësia e produkteve tuaja. Ju duhet të vendosni shtresa nga më e holla tek më e trasha, kështu që në këtë rast serumi i syve do të vinte para hidratuesit tuaj në mënyrë që të mund të përthithet lehtësisht në lëkurën tuaj.

  1. Hidratoni

Këtu hyjnë në lojë hidratuesit tuaj të formuluar me retinol. Gjatë natës, përdorni kremin tuaj të natës të shtypur me retinol dhe niacinamide për hidratim të lehtë. Pastaj vazhdoni me një hidratues me mundësisht min. SPF 30 për mbrojtje nga dielli gjatë ditës.

  1. Përfundoni me SPF

Si gjithmonë, aplikoni SPF-në tuaj të spektrit të gjerë prej 30 ose më shumë përpara se të kaloni në grimin tuaj. Mos harroni, retinoli mund të rrisë ndjeshmërinë e lëkurës tuaj ndaj diellit, kështu që ju nuk dëshironi të anashkaloni SPF-në për hir të ngjyrës së lëkurës suaj.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të përdorni një vaj fytyre në mënyrën e duhur
Postimi i ri
Cili është ndryshimi midis gellit dhe pastruesit për trup?