Cili është ndryshimi midis thonjve me gell dhe thonjve akrilik?
news

Cili është ndryshimi midis thonjve me gell dhe thonjve akrilik?

Nëse keni kërkuar ndonjëherë një manikyr që zgjat më shumë se manikyri i zakonshëm, ka të ngjarë të jeni përballur me debatin për thonjtë xhel kundër thonjve akrilik. Ndërsa të dyja këto opsione janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të provuar tendencat e ndryshme të thonjve, është më e lehtë të thuash sesa të bësh stilin dhe teknikën e duhur për ty.

Çfarë janë thonjtë me gell?

Thonjtë me gell bëhen përmes një procesi me tre hapa, i cili konsiston në lyerjen e një shtrese bazë, manikyrit dhe shtresës së sipërme mbi thonjtë tuaj natyralë.

Me çdo shtresë, thonjët vendosen nën një dritë UV për diku midis 30 sekondave dhe dy minutave për t'u kuruar (tharë). Pasi të kurohet, shtresa e manikyrit-gelli, ngurtësohet dhe nuk do të njolloset si manikyri tradicional. Rezultati përfundimtar janë thonjtë që kanë një fund me shkëlqim dhe pamje të freskët. Ju mund të përdorni llak gell në thonjtë tuaj natyralë ose ata artificial (të shtuar).

Çfarë janë thonjtë akrilikë?

Thonjtë akrilik janë bërë nga një kombinim i lëngut dhe pluhurit që vendoset mbi thoin tuaj me një brushë. Pasi të aplikohet përzierja, thonjtë tuaj mbushen dhe formohen për të imituar pamjen e thonjve natyralë.

Pasi thonjtë tuaj akrilik të jenë formuar, thonjtë zakonisht lyhen me një shtresë bazë të rregullt, ngjyrë manikyri dhe përfundon me një shtresë të sipërme. Më pas thonjtë vendosen nën një ventilator për t'u tharë. Akriliku mund të aplikohet gjithashtu në majë ose në thonjtë tuaj natyralë, megjithëse ato mund t'i dobësojnë thonjtë tuaj me përdorim të zgjatur.

Cili është ndryshimi midis thonjve me gell dhe akrilik?

Megjithëse thonjtë me gell dhe akrilik mund të japin rezultate të ngjashme, ka dallime kryesore me secilin stil thonjsh. Siç e përmendëm, thonjtë me gell zakonisht përbëhen nga lyerja e shtresave të llakut në thonjtë tuaj natyralë dhe kurohen me një llambë UV. Procesi është shumë më i shpejtë se aplikimi i akrilit, veçanërisht sepse tharja është e menjëhershme dhe thonjtë shpesh duken më natyralë. Këto ditë mund të gjeni komplete në internet që ju lejojnë të merrni thonjtë me gell edhe në shtëpi. Pasi të jenë përfunduar, thonjtë me gell zakonisht do të zgjasin për rreth 14 ditë pa copëtuar. Në fund të kësaj periudhe, ato mund të fillojnë të zhvishen ose të ngrihen në qoshe.

Në anën e kundërt, thonjtë akrilik ofrojnë një shtresë të fortë dhe mbrojtëse për shkak të pluhurit dhe përzierjes hibride të lëngshme me të cilën janë krijuar. Meqenëse thonjtë akrilikë janë të qëndrueshëm, zakonisht nuk duhet të shqetësoheni për plasaritjen, thyerjen ose ngritjen e thonjve gjatë kohës që i keni (madje mund të vini re se thonjtë tuaj natyralë rriten më gjatë dhe më shpejt).

Në mënyrë tipike, thonjtë akrilik hiqen në sallon nga një teknik thonjsh, ndërsa thonjtë me gell mund të hiqen në shtëpi me lehtësi.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të aplikoni parfum
Postimi i ri
Acidi Ferulik: Çfarë është Acidi Ferulik dhe si ta përdorim atë