Si të aplikoni parfum
news

Si të aplikoni parfum

Si të aplikoni parfum për një aromë më të qëndrueshme

Si ta bëni parfumin tuaj të qëndrojë më gjatë në lëkurën tuaj, plus këshilla të tjera për përdorimin e parfumeve dhe aromave se si të aplikoni parfumin dhe të parandaloni zbehjen.

Një aromë e bukur është e ngrohtë poetike dhe plotësuese me atë që e përdor, por zhdukja e parfumit tënd brenda disa orësh pas spërkatjes së parë mund të jetë zhgënjyese.

Si ta bëni parfumin të zgjasë më gjatë

Hidratoni lëkurën përpara aplikimit të parfumit

Aroma dhe parfumet priren të qëndrojnë më mirë kur aplikohen në lëkurë të hidratuar. Ndërsa aromat ngjiten pas zbutësve, duke e mbajtur lëkurën tuaj të hidratuar mirë, mund të ndihmojnë që parfumi të zgjasë më gjatë. Ndërsa çdo locion mund të sigurojë hidratim për lëkurën tuaj duke përgatitur lëkurën me një larje trupi me aromë dhe locion trupi aromatik që përputhet me aromën tuaj të veçantë, mund të krijojë një përvojë aromash plotësisht zhytëse. Përveç hidratimit të lëkurës për të ndihmuar që parfumi juaj të zgjasë më gjatë, kjo gjithashtu siguron një aromë të mëtejshme që mbetet delikate gjatë gjithë ditës.

Mos i fërkoni kyçet tuaja së bashku

Fërkimi i kyçeve të duarve pas aplikimit të parfumit mund t'ju ndihmojë të zhyteni shpejt në tërësinë e një parfumi, por profesionistët e parfumit dhe aromës tërhiqen nga ky gjest i përhapur (por i gabuar). Fërkimi i parfumit në lëkurë shtyp molekulat e tij delikate të aromës duke ndryshuar aromën dhe duke e bërë atë të zbehet më shpejt. Ndihmoni parfumin tuaj të zgjasë më gjatë duke aplikuar aromën tuaj dhe duke e lënë atë të qëndrojë dhe të futet në lëkurë.

Si të aplikoni parfumin

Zgjidhni aromën tuaj me kujdes

Disa parfume janë krijuar për t'u përdorur si një aromë e lehtë delikate dhe e ngjashme me lëkurën. Parfumet e lehta mund të jenë të përshtatshme për momente të tilla si udhëtimet në plazh dhe udhëtimet ku izolimi është i caktuar, por nëse jetëgjatësia është shqetësimi juaj më i madh i aromës, atëherë merrni parasysh zgjedhjen e një variacioni specifik të parfumit. Eau de Parfum zakonisht ka një përqendrim më të lartë të vajit të aromës në krahasim me aromat e Eau De Toilette të cilat shpesh janë më të lehta dhe më delikate në aromë.

Si të aplikoni parfumin në mënyrë korrekte

Mënyra më e mirë se si të aplikoni parfumin është të fokusoheni në "pikat e pulsit" të trupit për ta bërë parfumin të zgjasë më gjatë. Aplikoni parfum në qafë në brendësi të kyçeve të dorës dhe në pjesën e pasme të gjunjëve.

Mos aplikoni parfum në sqetullat tuaja

Ndërsa mund të jetë joshëse të spërkatni parfumin tuaj në zona të caktuara për të maskuar aromat e pakëndshme, është e rëndësishme të mbani mend se parfumi nuk funksionon si deodorant. Parfumi ndryshe nga deodoranti nuk ka veti antidjersë ose larguese të aromave. Për më tepër, fërkimi i vazhdueshëm në zona të tilla si sqetullat mund të shkaktojë ndërprerjen e notave thelbësore në një aromë dhe përmbajtja e lartë e alkoolit në formulime të caktuara mund t'i lërë këto zona të lëkurës të prekshme për acarim.


Burimi: Lancôme

Postimi i vjetër
Si të lani fytyrën
Postimi i ri
Cili është ndryshimi midis thonjve me gell dhe thonjve akrilik?