Efektet e acidit glikolik në lëkurën tuaj?
news

Efektet e acidit glikolik në lëkurën tuaj?

Nëse jeni atentivë në produktet e kujdesit të lëkurës, sigurisht keni hasur në shumë produkte të acidit glikolik në dyqane. Ka qenë prej kohësh një shtyllë në zyrat e dermatologëve dhe interesi për acidin glikolik për përdorim të përditshëm është rritur vitet e fundit.

Si e tillë, nëse jeni në kërkim të një produkti të ri për kujdesin e lëkurës në rutinën tuaj të përditshme, keni shumë opsione të formuluara me këtë përbërës popullor që mund të zgjidhni, duke filluar nga pastruesit e fytyrës, hidratuesit e deri te serumet. Por, përpara se të shtoni këtë çelës aktiv në rutinën tuaj, sigurisht dëshironi të dini për përfitimet e acidit glikolik, efektet anësore dhe opsionet e aplikimit.

Vazhdoni të lexoni për të parë një përmbledhje mbi përfitimet e acidit glikolik në lëkurë.

Çfarë është Acidi Glikolik?

Së pari, nëse jeni i ri për këtë përbërës, le të përcaktojmë se çfarë është përpara se të diskutojmë se si ta përdorim atë. Acidi glikolik është një nga acidet alfa hidroksi (AHA) më të zakonshme që përdoret në kozmetikë, dhe sipas klinikës Mayo, AHA-të janë një substancë që mund të ndihmojnë në eksfolimin e qelizave të vdekura të lëkurës nga sipërfaqja e lëkurës, si dhe ndihmon në zvogëlimin e linjave të holla dhe rrudhave.

Cilat janë përfitimet e acidit glikolik?

Acidi glikolik ka shumë përfitime, dhe natyra e tij e gjithanshme është ajo që e bën atë ndër përbërësit e preferuar për kujdesin e lëkurës.

  1. Lëkurë me pamje më rinore

Acidi glikolik mund të kontribuojë në shfaqjen e lëkurës me pamje më të re, pasi ndihmon në heqjen e qelizave të vdekura të lëkurës dhe zvogëlimin e shfaqjes së njollave të errëta, siç raporton Akademia Amerikane e Dermatologjisë.

  1. Thithja më e shpejtë e produktit

Acidet alfa hidroksi si acidi glikolik mund të përgatisin lëkurën tuaj për të absorbuar më mirë produktet e tjera të kujdesit të lëkurës, duke çuar në rezultate më efektive.

  1. Më pak rrudha

Biblioteka Kombëtare e Mjekësisë e SHBA-së gjithashtu thekson se përveç rigjenerimit të lëkurës dhe tenit të lëkurës, acidi glikolik gjithashtu mund të minimizojë shfaqjen e rrudhave.

  1. Reduktimi i njollave të errëta

Acidi glikolik njihet gjithashtu si një përbërës efektiv kundër plakjes, tenit të pabarabart dhe njollave të errëta.

Cilat janë disavantazhet e acidit glikolik?

Sipas Klinikës Cleveland, efektet anësore të AHA-ve si acidi glikolik përfshijnë acarim të butë të lëkurës dhe rritje të ndjeshmërisë ndaj diellit. Barriera mbrojtëse e lëkurës gjithashtu mund të dëmtohet nëse ekspozoheni në diell gjatë përdorimit të AHA-ve, siç raporton Qendra Kombëtare për Informacionin e Bioteknologjisë. Nëse vëreni ndonjë acarim të lëkurës, zvogëloni përdorimin e produktit me acid glikolik, sigurohuni që të përdorni një krem hidratues dhe vizitoni një dermatolog nëse acarimi vazhdon.

Si të përdorni acidin glikolik në mënyrë të sigurt

Para se të filloni të përdorni një produkt për kujdesin e lëkurës të formuluar me acid glikolik, sigurohuni që të jeni të përgatitur. Acidet alfa hidroksi si acidi glikolik mund të rrisin ndjeshmërinë e lëkurës ndaj diellit, kështu që do t'ju duhet të merrni seriozisht sigurinë dhe mbrojtjen nga dielli. FDA rekomandon përdorimin e kremrave kundër diellit, aplikimin e produkteve mbrojtëse dhe kufizimin e ekspozimit ndaj diellit, që do të thotë të kërkoni hije dhe të shmangni diellin gjatë orëve të pikut.

Për më tepër, sugjerohet të filloni ngadalë me acidin glikolik për të shmangur çdo acarim të mundshëm. Filloni duke përdorur produktin e ri dy deri në tre herë në javë dhe vazhdoni deri në përdorim rutinë gjatë natës.

Si të zgjidhni produktin e duhur të acidit glikolik për ju

Nëse jeni përdorues për herë të parë të acidit glikolik, është e rëndësishme të flisni me një dermatolog përpara se ta shtoni atë në rutinën tuaj, në mënyrë që të mos shkaktoni ndonjë dëmtim ose acarim në lëkurën. Nëse keni përdorur acid glikolik më parë, shtimi i një produkti të ri në rutinën tuaj do të varet nga nevojat tuaja për kujdesin e lëkurës dhe nëse e preferoni atë në hapin tuaj të pastrimit, hidratuesit ose serumit.

Burimi: Lorealparisusa.com

Postimi i vjetër
Rutina e thjeshtë kujdesi i lëkurës për lëkurën e thatë
Postimi i ri
Trendi i Skin Flooding