Trendi i Skin Flooding
news

Trendi i Skin Flooding

TikTok pothuajse ka zëvendësuar dermatologët me këshillat e pafundme sa i përket kujdesit për lëkurën dhe rutinat e plota për të zgjidhur problemet specifike të lëkurës. Kjo këshilla e fundit, trendi i Skin Flooding (përmbytja e lëkurës), nuk mund të kishte ardhur në një kohë më të mirë.

Çfarë është Skin Flooding?

Ashtu si emri, kjo rutinë e kujdesit të lëkurës ka për qëllim të "përmbyt" lëkurën e thatë dhe të dehidratuar me shtresa strategjike lagështie. I thjeshtë, por efektiv, hidratimi intensiv mbështetet në përbërës të veçantë në një renditje strategjike, pa rrezik për të bllokuar poret ose për të shkaktuar puçrra.

Ndryshe nga trendet tjera të kujdesit për lëkurën, gjëja kryesore është të shtresoni përbërësit kryesorë gjatë kohës kur lëkura juaj është ende pak e lagur nga pastrimi, duke lejuar përthithjen dhe efikasitetin maksimal. Siguron që lëkura juaj të tërheqë lagështinë dhe të depërtojë në shtresat më të thella. Rutina e thjeshtë me 5 hapa shkon diçka si kjo.

Rutina hap pas hapi e Skin Flooding

  • Pastroni

Ashtu si çdo rutinë efektive e kujdesit të lëkurës, fillimi me një fytyrë të pastër është i pa negociueshëm. Përdorni një pastrues të butë, hidratues për lëkurë të pastër dhe të freskët.

  • Sprej

Ndërsa lëkura juaj është ende pak e lagur nga pastrimi, spërkatni një mjegull hidratues për një nxitje të shpejtë hidratimi.

  • Acidi hialuronik

Ndërsa lëkura juaj është ende e lagur nga spreji, është koha për të aplikuar pak acid hialuronik, një hidratant natyral që mund të mbajë lagështi deri në 1000 herë më shumë se pesha e tij!

  • Niacinamidet

Më pas, shtoni një shtresë të dytë lagështie për të reduktuar humbjen e ujit dhe për të izoluar lagështinë. Niacinamidet me shumë funksione ndihmojnë në përmirësimin e tenit dhe strukturës së lëkurës për një lëkurë të shëndetshme dhe të hidratuar.

  • Hidratoni

Së fundi, një hidratues ushqyes do të bllokojë me të vërtetë gjithçka dhe do të krijojë një pengesë mbrojtëse, duke parandaluar humbjen e ujit.

Burimi: Beautylish.com

Postimi i vjetër
Efektet e acidit glikolik në lëkurën tuaj?
Postimi i ri
Si të zgjidhni serumin e duhur të fytyrës për lëkurën e thatë