Flokët e dobët
news

Flokët e dobët

Flokët e dobët u ndodhin më të mirëve prej nesh, por ju nuk duhet të jeni të mbërthyer me to.

Është e sigurt të thuhet se fijet e forta, të trasha dhe me shkëlqim bien nën përkufizimin e flokëve të shëndetshëm, por arritja e kësaj nuk është gjithmonë aq e lehtë. Zbardhja, trajtimet kimike, trendet më të fundit të ngjyrave të flokëve dhe frizurat e zhurmshme janë të gjitha argëtuese për të eksperimentuar, por jo gjithmonë ato janë më të mirat për flokët tuaj.

Kur flokët tuaj janë të dobët, çdo aspekt i rutinës suaj duhet të fokusohet në forcimin e tyre. Me disa ndryshime në rutinën tuaj dhe me arsenalin e duhur të produkteve, forcimi i flokëve të dobët me shenja të dukshme dëmtimi si thyerja e flokëve, tharja dhe majat e ndara është plotësisht e mundur. Nëse nuk jeni saktësisht të sigurt se ku të filloni, mbani shënime ndërsa ndajmë shenjat e flokëve të dobët, çfarë e shkakton atë.

5 shenja të flokëve të dobët

Ju ndoshta mund ta merrni me mend se si duken dhe ndjehen flokët e dobët në krahasim me flokët e shëndetshëm. Nëse ende nuk jeni të sigurt se si të dini nëse keni flokë të dobët, mbani një sy për këto pesë shenja të zakonshme të flokëve të dobët.

  1. Keni thyerje

Thyerja është një tregues mjaft i fortë i flokëve të dobët, sepse është një formë e rëndësishme dëmtimi. Kur flokët çahen, kjo do të thotë se po kalon trauma. Ndonjëherë thyerja mund të jetë rezultat i një seance zbardhimi të gabuar, dhe ndonjëherë mund të jetë thjesht një kombinim i seancave të vazhdueshme të ngjyrosjes së flokëve, stilimit të nxehtësisë dhe produkteve joefektive të flokëve. Nëse keni flokë të hollë, mund të zbuloni se jeni më të prirur për t'u thyer dhe kjo është e rëndësishme të mbani në mend që t'i mbani nën kontroll.

  1. Flokët tuaj janë të thatë

Kur përmendim thatësinë, nuk nënkuptojmë majat e thata, nënkuptojmë flokë të thatë, të brishtë, të vështirë për t'u stiluar, të ashpër në prekje dhe të padisiplinuar. Janë flokët që janë shumë të thatë dhe kanë nevojë të thellë për lagështi.

  1. Keni shumë maja të ndara

Të gjithë merren me majat e ndara, kjo është arsyeja pse prerja e flokëve janë kaq të rëndësishme për shëndetin e flokëve tuaj. Nëse i neglizhoni prerjet, çarjet mund të lëvizin më tej në boshtin e flokëve dhe mund të çojnë në thyerje.

  1. Flokët tuaj janë të dredhur dhe të brishtë

Ndoshta flokët tuaj janë shumë më të dredhur se normalisht, mbase duken të pakënaqur, ose ndoshta është vërtet e vështirë për t'i menaxhuar dhe stiluar. Nëse jeni duke e përjetuar këtë, ka shumë mundësi që flokët tuaj të jenë të dehidruar, që do të thotë se kanë nevojë për ujë.

  1. Flokët janë të hollë

Nëse flokët tuaj po rrallohen ose bien, kjo mund të jetë një shenjë e flokëve të dobët dhe potencialisht të një skalpi të dobësuar. Nëse skalpi juaj është jashtëzakonisht i thatë dhe i skuqur, kjo mund të çojë në humbje të flokëve.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Këshilla për t'ju ndihmuar të keni lëkurë me shkëlqim gjatë gjithë vitit
Postimi i ri
A mund të përmirësoni shëndetin e flokëve, lëkurës dhe thonjve me dietë?