Këshilla për t'ju ndihmuar të keni lëkurë me shkëlqim gjatë gjithë vitit
news

Këshilla për t'ju ndihmuar të keni lëkurë me shkëlqim gjatë gjithë vitit

Pavarësisht nga lloji i lëkurës suaj, është e sigurt të thuhet se të kesh një çehre me shkëlqim dhe rrezatues është një qëllim që shumica prej nesh e ndajnë. Në fund të fundit, është e vështirë të mposhtni pamjen rinore të lëkurës me shkëlqim, por arritja e një shkëlqimi nuk është gjithmonë e lehtë, veçanërisht nëse jeni duke luftuar me lëkurë të thatë ose me një ton të pabarabartë të lëkurës. Fatmirësisht, ka disa rregullime që mund t'i bëni rutinës suaj të kujdesit të lëkurës dhe grimit për të ndriçuar lëkurën tuaj me përpjekje minimale.

Si mund ta bëj fytyrën time të shkëlqejë natyrshëm?

Natyrisht, lëkura me shkëlqim është një kombinim i shumë faktorëve të ndryshëm. Të qenit i hidratuar dhe i pushuar mirë ndihmon, dhe po ashtu edhe regjimi i duhur i kujdesit të lëkurës me një rutinë me eksfolim dhe hidratim.

Ata me lëkurë të yndyrshme e dinë për shkëlqimin e paqëllimshëm (dhe pamjen e yndyrshme) që shkaktohet nga gjëndrat e tyre tepër aktive të yndyrës. Ndërsa kjo mund t'ju bëjë të dëshironi të hiqni dorë nga hidratuesi, të gjitha llojet e lëkurës kanë nevojë për hidratim dhe anashkalimi i tij mund të çojë në një ton të dobët të lëkurës. Nëse keni lëkurë të thatë, lëkura me shkëlqim natyral mund të jetë pak e ndërlikuar për t'u arritur, por produktet e duhura për kujdesin e lëkurës janë thelbësore. Kërkoni hidratues me përbërës si ceramide dhe acid hialuronik, dhe serume e trajtime për fytyrën me përbërës ndriçues si vitamina C dhe acidi glikolik.

Një mënyrë tjetër për të marrë një shkëlqim natyral është me pak stërvitje. Gjithçka që ju nevojitet është pak kardio dhe faqet tuaja do të skuqen natyrshëm me një shkëlqim të shkaktuar nga djersa. Mendoni për rritjen e endorfinës si një bonus shtesë.

Si mund të marr një lëkurë të shndritshme brenda 7 ditëve?

Për të arritur një lëkurë me shkëlqim të shpejtë, përfshini një eksfoliant kimik në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës dhe shtoni një bazë me shkëlqim në rutinën tuaj të grimit. Së bashku me të dyja këto gjëra, shtoni një serum ndriçues në rutinën tuaj.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Pse është problematike ruajtja e produkteve të kujdesit për lëkurën tuaj në banjë?
Postimi i ri
Flokët e dobët