Pse është problematike ruajtja e produkteve të kujdesit për lëkurën tuaj në banjë?
news

Pse është problematike ruajtja e produkteve të kujdesit për lëkurën tuaj në banjë?

Sipas Dr. Henri, nëse duhet të ruani apo jo produktet e kujdesit të lëkurës në banjë varet vërtet nga banja juaj. Është e vërtetë që kujdesi i lëkurës duhet të mbrohet nga disa faktorë që ekzistojnë shpesh në banjë. Por, sa i përket faktit nëse është apo jo e tmerrshme të ruani koleksionin tuaj të kujdesit të lëkurës në banjën tuaj, nuk ka asnjë përgjigje përfundimtare, sepse varet vërtet nga mjedisi. Nëse keni ventilim të mirë dhe ekspozim minimal të dritës në banjën tuaj dhe preferoni t'i mbani produktet tuaja atje për lehtësi, mundeni.

“Nëse keni një banjë të kontrolluar nga klima dhe ajo qëndron mjaft e freskët, ose keni veshje të errëta për të ruajtur produktet tuaja, atëherë nuk është ide e keqe të mbani kujdesin për lëkurën tuaj atje”, thotë ajo. “Nëse je dikush që nuk ka një temperaturë të kontrolluar mirë në banjën e tij ose nuk ka veshje apo sirtarë të errët për të ruajtur kujdesin e lëkurës, atëherë mund të dëshironi ta rimendoni atë.”

Sipas Henry, ndërsa shumica e produkteve prodhohen komercialisht me paketim të qëndrueshëm dhe të testuar në laborator, ruajtja e kujdesit për lëkurën tuaj në banjë mund të ulë jetëgjatësinë e produkteve tuaja për shkak të ekspozimit të vazhdueshëm ndaj nxehtësisë dhe lagështisë. Përbërësit aktivë si vitamina C dhe retinoidet janë ata që do të jenë më të ndjeshëm ndaj kushteve të lagështa.

Nëse keni ende shqetësime, gjëja më e mirë për të bërë është të ruani produktet e kujdesit për lëkurën tuaj në një sirtar. Një hapësirë e errët dhe e mbuluar duhet të mjaftojë kundër kushteve të nxehta dhe me avull të banjës. Nëse nuk keni sirtarë ose një komoditet në banjën tuaj, mund të dëshironi të investoni në një frigorifer për kujdesin e lëkurës.

Sa i përket produkteve që duhet të kenë përparësi në frigoriferin tuaj për kujdesin e lëkurës, zgjedhjet tona kryesore përfshijnë hidratues dhe serume.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Pse duhet ta mbani këtë sprej fytyre në çantën tuaj
Postimi i ri
Këshilla për t'ju ndihmuar të keni lëkurë me shkëlqim gjatë gjithë vitit