Luteina
news

Luteina

Kategoritë: Ekstrakte bimore, Antioksidantë


Përfitimet e luteinës për lëkurën:

Antioksidues

 

Luteina është një karotenoid natyral që sintetizohet vetëm nga bimët. Sasi të konsiderueshme të larta mund të gjenden tek spinaqi, lakra jeshile dhe karotat e verdha. Më e rëndësishmja, luteina për lëkurën është e njohur për ofrimin e vetive të forta antioksiduese, të cilat janë thelbësore për mbrojtjen e lëkurës kundër radikaleve të lira të dëmshme të pranishme në të gjithë mjedisin. Përveç kësaj, studimet kanë treguar se duke reduktuar në mënyrë efektive sasinë e stresit oksidativ që ndodh në lëkurë, aplikimi lokal i përfitimeve të luteinës mund të ndihmojë pa dashje në përmirësimin e mbajtjes së lagështisë dhe të sigurojë efekte kundër plakjes.

Rrjedhimisht, ky antioksidant inovativ aktual shpesh mund të gjendet në produktet kozmetike dhe të kujdesit personal. Për mbrojtje më të fuqishme, produktet kozmetike shpesh kombinojnë përfitimet e karotenoideve të shumta, të tilla si luteina dhe zeaxanthin, në mënyrë që të përmirësojnë më së miri cilësinë dhe pamjen e përgjithshme të lëkurës.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Pse nuk duhet të këpusni kurrë flokët tuaj gri
Postimi i ri
Pudrat më të mira për lëkurën e pjekur