Rutina e thjeshtë e kujdesit të lëkurës për lëkurën e yndyrshme
news

Rutina e thjeshtë e kujdesit të lëkurës për lëkurën e yndyrshme

Kur keni lëkurë të yndyrshme, mund të zbuloni se çehrja juaj duket me shkëlqim në mes të ditës. Për llojin e lëkurës tuaj, është një ide e mirë të kërkoni produkte matifikuese të kujdesit të lëkurës, të cilat mund të ndihmojnë në zvogëlimin e pamjes së shkëlqimit të tepërt.

Hapi 1: Pastroni lëkurën tuaj

Pavarësisht se çfarë lloji të lëkurës keni, duhet të filloni rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën duke kërkuar një pastrues të fytyrës.

Hapi 2: Eksfoloni me një skrab fytyre

Në mënyrë që të gjitha produktet tuaja të tjera të kujdesit të lëkurës të funksionojnë sa më efektivisht që është e mundur, është një ide e mirë të hiqni çdo grumbullim të qelizave të vdekura të lëkurës nga sipërfaqja e lëkurës tuaj.

Hapi 3: Matifikimi me një maskë fytyre

Dy ose tre herë në javë, përdorni një maskë për fytyrën që siguron një përfundim matifikues.

Hapi 4: Gjeni hidratuesin tuaj më të mirë për lëkurën me vaj

Vetëm për shkak se keni lëkurë të yndyrshme nuk do të thotë që duhet të hiqni dorë nga aplikimi i kremit hidratues! Përdorni një hidratues të formuluar posaçërisht për lëkurë të yndyrshme.

Hapi 5: Aplikoni Grim Matifikues (Mattifying Makeup)

Kur keni lëkurë të yndyrshme, hiqni dorë nga grimi me një fund rrezatues, pasi kjo mund të përfundojë duke ju bërë të dukeni edhe më të shndritshme – gjë që ndoshta nuk është qëllimi juaj. Në vend të kësaj, sigurohuni që të kërkoni primerë, pudër dhe pluhur mat për fytyrën.


Burimi: L'Oréal

 

Postimi i vjetër
Menaxhimi i flokëve të dëmtuar
Postimi i ri
Si të aplikoni pudrën e pluhurit si një profesionist