Nga çka përbëhen saktësisht flokët?
news

Nga çka përbëhen saktësisht flokët?

Flokët tanë rriten në nuanca, vende, tekstura dhe lloje të ndryshme të flokëve, sa që floku i secilit është natyrshëm unik. Por kur bëhet fjalë për anatominë e flokëve, të gjitha fijet tona janë në thelb të njëjta.

Edhe nëse e keni zotëruar tashmë rutinën tuaj të veçantë të flokëve dhe kujdesit të flokëve, të mësoni se nga përbëhen flokët tuaj, ju jep më shumë njohuri në mënyrë që të kujdeseni edhe më mirë për të gjithë flokët tuaj – jo vetëm për pjesët që mund të shohim. Më poshtë, ne po zbërthejmë bazat e anatomisë së flokëve për t'ju ndihmuar të kujdeseni për flokët tuaj nga brenda jashtë.

Nga se përbëhen flokët e njeriut?

Flokët e njeriut janë bërë nga proteina keratinë. Çdo fije floku rritet nga një rrënjë e vendosur në bazën e gjëndrës së flokëve, e cila përbëhet nga qeliza keratine. Keratina që përbën pjesën më të madhe të flokëve formohet nga molekulat e aminoacideve të marra nga ushqimi që hamë. Kjo proteinë gjendet gjithashtu në thonjtë tanë të duarve, këmbëve dhe lëkurës, sipas Akademisë Amerikane të Dermatologjisë (AAD).


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
3 mënyra për t'i bërë flokët tuaja të thinjura të duken më mirë
Postimi i ri
A keni nevojë të shkurtoni vetullat tuaja?