Peptidet
news

Peptidet

  • Kategoritë: Proteinat
  • Përfitimet e peptideve për lëkurën:
  • Kundër plakjes
  • I shton elasticitet lëkurës

Peptidet janë segmente të shkurtra të aminoacideve. Dy format më të zakonshme të peptideve natyrale për lëkurën përfshijnë kolagjenin dhe elastinën. Funksioni kryesor i kolagjenit është t'i sigurojë lëkurës elasticitet dhe trashësi të mirë. Ndërkohë, elastina shërben si një molekulë strukturore fleksibël e lëkurës. Së bashku, dy peptidet punojnë në mënyrë kohezive për t'i siguruar lëkurës strukturën e saj të lëmuar dhe të zhdërvjellët. Megjithatë, me kalimin e kohës, cilësia e peptideve që gjenden në lëkurë mund të fillojë të zhvlerësohet për shkak të faktorëve të brendshëm, siç është mosha, si dhe faktorëve të jashtëm si ekspozimi i zgjatur në diell.

Pavarësisht gjatësisë së tyre të shkurtër, peptidet mund të luajnë një rol të rëndësishëm në përmirësimin e cilësisë së lëkurës. Për këtë arsye, kompanitë e kujdesit të lëkurës shpesh futin peptide në formulime kozmetike dhe hidratuese për të promovuar përfitimet kundër plakjes. Duke aplikuar në mënyrë topike produkte për kujdesin e lëkurës me peptide, mund të ndihmoni në forcimin dhe ruajtjen e cilësisë dhe pamjes ekzistuese të lëkurës.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
5 arsye pse keni nevojë për një serum hialuronik për sy
Postimi i ri
Si të përdorni vajin e marulës