Për çfarë përdoret dimetikoni në kujdesin e flokëve?
news

Për çfarë përdoret dimetikoni në kujdesin e flokëve?

Sipas Qendrës Kombëtare për Informacionin e Bioteknologjisë (NCBI), dimetikoni është një silikon i përdorur gjerësisht në industrinë e kujdesit të flokëve. Krijon një shtresë të hollë mbrojtëse mbi boshtin e flokëve, e cila ndihmon në rritjen e shkëlqimit, lëmimin dhe mbrojtjen e flokëve nga veprimet gërryese (si tërheqja ose tharja me fryrje).

Përfitimet e dimetikonit në kujdesin e lëkurës dhe flokëve

  1. Tekstura/Struktura

Në kujdesin e lëkurës, ndihmon në strukturën dhe hidratimin. Sipas një reviste mjekësore nga NCBI, dimetikoni ka një efekt hidratues, si dhe një efekt zbutës.

  1. Nuk bllokon poret

Është gjithashtu jo komedogjen, që do të thotë se nuk do të bllokojë poret. Kjo është e dobishme për të gjitha llojet e lëkurës, por veçanërisht ato me lëkurë të yndyrshme, sepse ato janë më të prirura ndaj akneve.

  1. Bllokon lagështinë në lëkurë

Në kujdesin e flokëve, ai ndihmon në përthithjen në boshtin e flokëve për të shtuar shkëlqim, për të rritur forcën, për të lëmuar flokët dhe për të bllokuar hidratimin.

  1. Zbutja

Në përgjithësi, dimetikoni është një faktor zbutës që ndihmon produktet tuaja të performojnë më mirë, ai gjithashtu ndihmon për të mbajtur formulat aktuale të lehta dhe të lëmuara.

 

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
A keni nevojë të shkurtoni vetullat tuaja?
Postimi i ri
Pse vija juaj e syve vazhdon të njolloset