Përfitimet e vajit jojoba për lëkurën
news

Përfitimet e vajit jojoba për lëkurën

Pavarësisht se në çfarë forme apo formule vjen, lista e gjatë e përfitimeve që ofron mbetet e njëjtë.

Ndihmon në ruajtjen e hidratimit të lëkurës: Ashtu si në rastin e vajrave të tjerë, vaji i jojobës është një zbutës i shkëlqyeshëm, duke zbutur lëkurën tuaj. Dhe kur kombinohet me përbërës okluzivë, të tillë si dylli i bletës, ai gjithashtu ndihmon në mbrojtjen e barrierës së lëkurës, duke reduktuar humbjen e ujit trans-epidermal dhe duke mbyllur lagështinë, thotë Nussbaum. Në të njëjtën kohë, për shkak se vepron në mënyrë të ngjashme me vajin e lëkurës sonë, ndihmon në balancimin e këtyre niveleve, të dobishme për këdo që merret me shumë ose shumë pak vaj natyral.

Ofron mbrojtje antioksiduese: “Vaji Jojoba është i pasur me flavonoide dhe vitaminë E, një antioksidant i fuqishëm që mbron lëkurën kundër dëmtimit oksidativ, i cili kontribuon në shenjat e plakjes”, thotë Chang. Ndërsa ajo shton se nevojiten më shumë studime për të konfirmuar përfitimet e drejtpërdrejta kundër plakjes, është ende një opsion i mirë për t'u përdorur në çdo moshë, për të ndihmuar në mbrojtjen dhe ndriçimin e lëkurës.

Ka veti anti-inflamatore që ndihmojnë në zbutjen e lëkurës: Së bashku me vitaminën E që gjendet në vaj, është gjithashtu një burim i mirë i vitaminave të kompleksit B, shton ajo. Këto vitamina, së bashku me efektet anti-inflamatore, i bëjnë ato të dobishme për shërimin e plagëve, kjo është arsyeja pse amerikanët vendas fillimisht filluan të përdorin vaj jojoba vite më parë.

Është i dobishëm në trajtimin e akneve: Për lëkurën e prirur ndaj akneve, vaji i jojobës merr meritat. Para së gjithash, është jokomedogjen dhe nuk do të bllokojë poret, një cilësi e domosdoshme për t'u kërkuar nëse keni lëkurë të yndyrshme, por ende dëshironi të përdorni një vaj. Së dyti, ju po korrni të gjitha ato përfitime anti-inflamatore (si dhe vetitë e mundshme antibakteriale, megjithëse duhet të bëhen më shumë kërkime), të cilat të dyja mund të ndihmojnë në eliminimin e shpërthimeve. Dhe së fundi, është fakti që mund të balancojë prodhimin natyral të vajit të lëkurës suaj. “Meqenëse një mbiprodhim i sebumit shpesh mund të shkaktojë shpërthime, përdorimi i vajit të jojobës është treguar se lehtëson aknet”, shpjegon Nussbaum. Megjithëse është një vaj miqësor ndaj akneve, është e rëndësishme të kihet parasysh se mund të kërkohen receta ose trajtime pa recetë për të trajtuar plotësisht aknet tuaja.

Burimi: Byrdie

Postimi i vjetër
Çfarë janë pikat e zeza?
Postimi i ri
Si të zgjidhni kremin e duhur mbrojtës ndaj diellit për llojin tuaj të lëkurës