Vitamina e Flokëve B3
news

Vitamina e Flokëve B3

Vitamina B3 njihet gjithashtu si niacin ose niacinamide, nëse jeni duke kontrolluar etiketën në produktet tuaja për flokët. Një studim nga Qendra Kombëtare për Informacionin e Bioteknologjisë (NCBI) testoi aplikimin topik të dy derivateve të niacinës - nikotinatit oktil dhe nikotinatit tetradecil - dhe zbuloi se këto derivate demonstruan një rritje të konsiderueshme në shfaqjen e plotësisë së flokëve në alopecinë (humbjen e flokëve) femërore.

Përveç ngopjes së flokëve, një studim tjetër nga NCBI zbuloi se një teknologji që përmban niacinamide rezultoi në rritjen e elasticitetit të flokëve dhe një aftësi më të mirë për t'i bërë ballë forcës pa u thyer.

Niacina është një vitaminë B që prodhohet dhe përdoret nga trupi juaj për të kthyer ushqimin në energji. Ndihmon për të mbajtur sistemin tuaj nervor, sistemin tretës dhe lëkurën të shëndetshme. Niacina (vitamina B-3) është shpesh pjesë e një multivitamine ditore, por shumica e njerëzve marrin mjaftueshëm niacinë nga ushqimi që konsumojnë.

Konsumimi i rekomanduar

Niacina matet në miligramë (mg) ekuivalente të niacinës (NE). Një NE është e barabartë me 1 miligram niacinë ose 60 mg triptofan. Leja dietike e rekomanduar (RDA) për të rriturit 19+ vjeç është 16 mg NE për burrat, 14 mg NE për grate dhe 18 mg NE për gratë shtatzëna.


Burimi: L'Oréal, Harvard T.H. Chan

Postimi i vjetër
Përputhshmëria e përbërësve me acidin salicilik
Postimi i ri
Maskarat më të mira për zgjatjen e qerpikëve