Pse është i rëndësishëm hidratimi i lëkurës?
news

Pse është i rëndësishëm hidratimi i lëkurës?

Sipas klinikës Mayo, vrazhdësia dhe humbja e elasticitetit mund të ndodhë nëse shtresa më e jashtme e lëkurës nuk përmban ujë të mjaftueshëm. Këto simptoma e zvogëlojnë një çehre të shndritshme, kontribuojnë në mpirje, strukturë dhe mund të jenë gjithashtu të pakëndshme.

Çfarë është lëkura e hidratuar?

Lëkura e hidratuar duket e shëndoshë, e lëmuar dhe ndonjëherë me shkëlqim natyral, sepse ka ujë të mjaftueshëm për ta mbështetur dhe forcuar. Nuk ka një strukturë të krisur dhe nuk duhet të ndihet e ashpër, e ngushtë apo e pakëndshme. Një tregues i mirë i lëkurës së hidratuar është kur e kapni atë, ajo kthehet përsëri në vend menjëherë.

Çfarë e shkakton lëkurën e dehidruar?

Lëkurës së dehidruar i mungon uji, kështu që gjëra të tilla si moti i thatë, konsumimi i tepërt i kafeinës ose alkoolit dhe dushi i nxehtë mund të çojnë në një lëkurë të dehidruar. Vini re se të gjitha këto gjëra tërheqin lagështinë nga lëkura, duke çuar kështu në periudha dehidrimi. Dhe nuk ka rëndësi nëse natyralisht keni lëkurë të yndyrshme apo lëkurë të thatë – të gjitha llojet e lëkurës mund të përjetojnë dehidrim.


Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Si të përdorni Primer për qerpikët për të rritur efektin e maskarës
Postimi i ri
Si të përdorni Primer për qerpikë