Pse flokët fillojnë të rrallohen?
news

Pse flokët fillojnë të rrallohen?

Sey thotë se kushtet e flokëve androgjenetike (të njohura edhe si model mashkullor ose femëror) dhe telogjene effluvium përjetohen më së shpeshti, megjithëse humbja shpesh fillon me rrallimin e përgjithshëm. “Efluviumi i telogjenit është kur ju derdhni sasi më të mëdha flokësh sepse trupi juaj është tronditur duke lëvizur flokët nga faza anagjene ose ‘faza e rritjes’ në fazën e pushimit ‘telogjen’, e cila shkakton rënie të tepërt të flokëve”, shpjegon ajo. "Zakonisht shoku mund të shkaktohet nga temperatura e lartë, lindja e fëmijëve, operacioni ose shqetësimi emocional."

Megjithëse vitaminat e duhura të rritjes mund të ndihmojnë në zbutjen e rënies së flokëve me përdorim të vazhdueshëm, profesionistët këshillojnë të flisni me një ekspert për të gjetur shkakun e vërtetë rrënjësor për të parandaluar më shumë rrallim në planin afatgjatë. "Ndërsa dikush mund të kujdeset për rikthimin e flokëve në shkëlqimin dhe trashësinë e mëparshme, shkaku i rrallimit në fund përcakton metodën më të mirë të trajtimit," thotë mjeku i certifikuar i estetikës, transplantimit të flokëve dhe trajtimit të restaurimit në Eternal Hair and Esthetics Ednan Sheikh. "Nëse një person nuk është i sigurt se çfarë e shkakton rrallimin e flokëve të tij, është më mirë të konsultohet me një ekspert në mënyrë që ata të përcaktojnë origjinën e rënies së flokëve dhe zgjidhjen e duhur." Sipas profesionistëve, vitaminat për rritjen e flokëve funksionojnë duke plotësuar proceset natyrore të nevojshme për të forcuar. ciklin e rritjes së flokëve dhe shtojnë mangësitë që shkaktojnë rrallimin.

Burimi: Harper's Bazaar

Postimi i vjetër
Udhëzuesi i Jennifer Lopez për lëkurë me shkëlqim
Postimi i ri
Si të gjeni formën tuaj perfekte të thonjve