Si të hiqni qelizat e vdekura të lëkurës nga fytyra juaj
news

Si të hiqni qelizat e vdekura të lëkurës nga fytyra juaj

Tani po kalojmë në aspektin e kësaj teme që ju ndoshta jeni më të interesuar - të mësoni se si të hiqni lëkurën e vdekur nga fytyra juaj. Ndiqni këto katër këshilla më poshtë për të arritur një lëkurë më të shëndetshme dhe më të gjallë.

  1. Merrni një skrab fytyre

Kur qelizat e vdekura të lëkurës po ju rrëzojnë, merrni gjërat në duart tuaja me një pastrim fytyre. Skrabet e fytyrës janë një shembull i eksfolimit mekanik, i cili ju lejon të hiqni fizikisht qelizat e vdekura të lëkurës nga sipërfaqja e lëkurës tuaj.

  1. Përdorni mjetet e duhura

Besoni apo jo, ka disa mjete bukurie që mund t'i përdorni për të hequr lëkurën e vdekur. Këto mjete janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të përmirësuar rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën ndërsa shtoni pak eksfolim në përzierje. Për të mos përmendur, ato janë një tjetër metodë e shkëlqyer e eksfolimit mekanik. Këtu janë disa nga të preferuarat tona.

Brushat për eksfolimin e fytyrës: Nëse keni njohuri për kujdesin e lëkurës dhe cilat mjete duhet të përdorni, atëherë ka të ngjarë të jeni njohur me brushat për eksfolimin e fytyrës. I projektuar për t'u përdorur në lëkurë të lagur me një pastrues, ky mjet është i dobishëm për t'i dhënë lëkurës tuaj një pastrim të thellë duke hequr lëkurën e vdekur në të njëjtën kohë.

  1. Provoni Eksfoluesit e lëngshëm

Një metodë tjetër që ne duam për të hequr qelizat e vdekura të lëkurës janë eksfoliatorët e lëngshëm. Një mënyrë e shkëlqyer për të shijuar përfitimet e eksfolimit kimik, këto formula përdorin eksfoliantë të butë për të shpërndarë lëkurën e vdekur. Nëse lëkura juaj nuk mund të përballojë eksfoliantët tradicionalë ose nëse jeni duke punuar me lëkurë të thatë, të ndjeshme ose të prirur ndaj akneve, pastruesit e lëngshëm janë një zgjedhje e shkëlqyer.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
Çfarë janë strijat?
Postimi i ri
Rutina e thjeshtë kujdesi i lëkurës për lëkurën e thatë