Si aplikohet kremi mbrojtës ndaj diellit
news

Si aplikohet kremi mbrojtës ndaj diellit

Tani që dini se si të zgjidhni kremin e duhur të diellit për llojin e lëkurës tuaj, është e rëndësishme të siguroheni që po e aplikoni mjaftueshëm. Siç ju thamë më herët, është e rëndësishme të përdorni krem kundër diellit çdo ditë – si dhe ta riaplikoni atë të paktën çdo dy orë. Sipas AAD, ju duhet të aplikoni kremin tuaj të diellit 15 minuta para se të dilni jashtë dhe duhet të përdorni mjaftueshëm për të mbuluar të gjithë lëkurën e ekspozuar.

Me shumë mundësi do t'ju duhet 30 ml (rreth një gotë) për të mbuluar në mënyrë të barabartë trupin tuaj nga koka te këmbët. Sipas AAD, ka disa zona që shpesh neglizhohen – po flasim për veshët, qafën, duart, majat e këmbëve dhe përgjatë vijës së flokëve – kështu që mos harroni të aplikoni krem kundër diellit për këto. Mbajeni shishen e kremit kundër diellit me vete në çantën tuaj, në mënyrë që të mund ta riaplikoni lehtësisht kur është e nevojshme.

Masa të tjera mbrojtëse nga dielli që duhet të merrni

Rutina juaj e mbrojtjes nga dielli nuk duhet të ndalet me aplikimin (dhe riaplikimin) e kremit kundër diellit. Sipas AAD, ka edhe disa masa të tjera që duhet të merrni gjithashtu. Këto përfshijnë kufizimin e kohës tuaj në diell - veçanërisht gjatë orëve të pikut të diellit nga 10 e mëngjesit deri në 2 pasdite. - kërkimi i hijes dhe veshja e veshjeve që mbulojnë zonat e ekspozuara - të tilla si mëngë të gjata, pantallona, një kapelë me buzë të gjerë dhe syze dielli që bllokojnë rrezet UV.

Për të përmbledhur të gjitha - kërkoni një krem me spektër të gjerë që i përshtatet llojit të lëkurës tuaj, aplikojeni 15 minuta para se të dilni jashtë dhe sipas udhëzimeve, riaplikoni atë të paktën çdo dy orë dhe mos harroni të kërkoni hije dhe të vishni veshje mbrojtëse nga dielli përveç përdorimit të kremës kundër diellit. Me këto këshilla në mendje, ju jeni përgatitur për një verë të shkëlqyer dhe të sigurt nga dielli.

Burimi: L'Oréal

Postimi i vjetër
6 lloje të kremrave kundër diellit
Postimi i ri
Çfarë janë pikat e zeza?